Sakarya sahilleri olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da yas sezonunun başlamasıyla birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri de sezonu bu yıl erken açtı ve 8 Haziran’da göreve başladı. 1 Ağustos’a kadar geçen 53 günde cankurtaran ekipleri mesai saatleri içerisinde kayıp verilmemesi için adeta insan üzeri bir gayret gösterdi ve çalışmaları da olumlu sonuç verdi.

Cankurtaranlar sezonu açmadan önce Sakarya sahillerinde bir kişi, cankurtaranların mesaisi dışında ise iki kişi boğularak hayatını kaybetti. Geçen 53 günde Karadeniz’in hırçınlığı ve poyraz rüzgarının etkisi ile oluşan dalga ve akıntı, tatilcilere deniz yüzü göstermedi. 53 günde 17 kez deniz yasağı kararı alındı. Ekipler, bu sezon, tam 260 boğulma akasına müdahale etti ve her vaka da kayıpsız kurtarıldı.

Alınan deniz yasaklarında ise cankurtaran ekipleri, denize girmek isteyen vatandaşlar nedeniyle oldukça zor anlar yaşadı. Karadeniz’in durulmaması, tatilciye de yaz tatili dar ederken Karasu esnafı da bu sezon umduğunu bulamadı. Olumsuz hava şartları ve rip akıntısı nedeniyle denizin tadını çıkaramayan tatilci ve esnaf, Karadeniz’in durulmasını beklemeye başladı.

Editör: Nevtan Angün