-

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Başkan Selçuk Kılıçaslan’a İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti. Selçuk Kılıçaslan ve beraberindekileri, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na seçilen Cihan Emre ve yönetimine ‘Hayırlı olsun’ dileklerinde bulunan Başkan Kılıçaslan, “Hakkıyla alınmış bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Değişim iyidir. Bu güne kadar esnafa hizmet vermiş ağabeyimize ve diğer adayımıza da teşekkür ediyoruz. Hizmet etmişlerdir. Ancak hizmetin bir süresi var. O süreyi çok geçmemek lazım” şeklinde konuştu.

Değişimin demokratik yollarla olmasının ayrı bir güzellik olduğunu da söyleyen Selçuk Kılıçaslan, “Artık Türkiye’de bazı şeylerin değiştiğini biliyoruz. Ülkede daha büyük değişimlerin olmasını bekliyoruz. Bizim de muhalefet olarak çabamız bu yönde. Genel Başkanımız Meral Akşener’in ortaya koyduğu çalışmaları vatandaş görüyor. Karşılık buluyor demektir” dedi.

GÖÇLER ESNAFA FAYDA SAĞLAMADI

“Karasu, memleketim olması hasebiyle çok önem verdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz bir ilçe” diye konuşan Başkan Selçuk Kılıçaslan, “Karasu halkı genel olarak tarıma bağlı. Fındığın para etmemesi esnafı da etkiliyor. Karasu’da tarım ürünleri iyi fiyatlanırsa esnafı da rahatlar” ifadelerini kullandı. Kılıçaslan, “Karasu’ya ciddi anlamda göçler oldu. Ancak bu göçler, esnafa fayda sağlamadı. İstanbul’da alışverişini yapıp Karasu’ya gelen insan topluluğuyla karşı karşıyayız. Onun için Karasu’da insanlara para harcatmalıyız” sözlerine de yer verdi.

Karasu’nun Türkiye için ilk turizm pilot bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Kılıçaslan, “Bizim çocukluğumuzun Karasu’su sanayiye bağımlı bir Karasu değil. Gençlerimizi burada tutamıyoruz. 1960’larda Bodrum köyken Karasu, turizm pilot bölgesi olarak ilan edilmişti. Yabancı müşteri de çok olmuştu. Şimdi ise bunlar unutuldu. Yani sanayi kenti miyiz, yoksa turizm kenti olacağız, emekli şehri mi olacağız?” dedi.

Karasu’ya konferans turizminin kazandırılması gerektiğinin de altını çizen Selçuk Kılıçaslan, “Biz, İstanbul’un teleferiğiyiz, hemen dibindeyiz. Oradaki tüm şirketlerinin toplantılarını gerçekleştirebileceği konferans turizminin en uygun olduğu yerlerden birisi, Karasu’dur. Buraya konferans toplantılarının düzenlenebileceği bir otel kurulabilir. Ancak bunun yerine sahilin dibine sanayi kuruluyor. Dünyanın en güzel sahiline sanayi kurulur mu? BMC, baştan hata yapılmış bir projeydi” ifadelerini kullandı.

KATLİSM İÇİN İKTİDAR OLMAYACAĞIZ

“Biz doğa katliamı yapmak için iktidar olmayacağız” diyen Kılıçaslan, “Biz memleketin doğasını da koruyacağız. Sanayisini de geliştireceğiz. İnsanlara fayda sağlamak için elimizden geleni de yapacağız. Biz Karasu’nun, Sakarya’nın vizyoner ekibiyiz. Bizim gibi aynı vizyona sahip insanlarla çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçaslan’ın ardından söz alan Oda Başkanı Cihan Emre ise, “Sizin gibi, bugünün muhalefeti, yarının iktidarı siyasetçilerimiz için de bizim talebimiz istihdam alanlarımızın oluşturulması. Ferizli ve Söğütlü, Türkiye’nin organize sanayisinin çıkış olduğu bir yer. Söğütlü ve Ferili, bizim için Karasu’daki olmayan istihdam alanının gençlerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizin iş sahası olur hale geldi. Şu anda, çocuklar burada kalsın diyoruz. Ancak, çocuklarımız bu ülkede kalmak istemiyor” dedi.

TURİZM DÖRT MEVSİME YAYILMALI

İlçe olarak turizmin dört mevsime yayılması gerektiğine değinen Başkan Emre, “Biz, turizmi dört mevsime yayamıyoruz. Sakarya Nehri’mizi tekne turizmine çeviremiyoruz. En yüksek mahallemiz olan Ortaköy Mahallesi’nde kar yağışının olduğu zamanlarda poşetle kayma yarışları düzenlemiyoruz. Trabzon’da arabada kayma yarışması yapılıyor, Akçakoca’da hamsi festivali yapılıyor. Burada neden bunlar yapılamıyor? Hantallaşmış bir kurum edasıyla gidilen bürokrasi, sivil toplum kuruluşları, siyasetçilerin artık bir şeyleri görmesi lazım” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Kılıçaslan ve beraberindekiler, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndaki ziyaretlerinin ardından yeni açılan Şirin Eczanesi’ne ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunarak Eczacı Yasemin Ediş’ten ilaç piyasası hakkında bilgi aldı. Ediş ile bir süre sohbet eden heyet, ardından Şakar Eczanesi’ni de ziyaret etti.

Editör: Karasu Haberleri