İttifak harici seçim kazanılmaz

Ayşenur Elmacı'nın "İttifak harici seçim kazanılmaz" başlıklı köşe yazısı

Karasu’da 31 Mart yerel seçimler için hareketlilik başladı. Aday adayı olacak isimler yavaş yavaş şekillenmeye başladı gibi duruyor. Karasu’da siyaset biraz sessiz bir şekilde devam etse de aslında içten içe fazlaca hareketlilik var.

Mevcut Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Sarı’nın akabinde, geçmiş dönem belediye personellerinden Kamil Özen’de AK Parti’den aday adaylığını açıklamıştı. Saha çalışmalarına aralıksız devam eden mevcut başkan Sarı ve Özen vatandaşlara dokunmaya devam ediyor.

AK Parti hariç diğer partilerin ittifak olunacak mı olunmayacak mı konuşmaları halen devam ediyor. Hangi parti ittifak halinde adayını ne zaman açıklayacak daha netlik kazanmadı.

Şöyle bir gerçek var ki iktidara karşı Karasu’da muhalefetin ittifak yapmaması halinde belediye başkanlığına herhangi 3. bir adayın çıkması Karasu’da seçimi yeniden AK Parti’ye bırakır.

Sistemin aynı şekilde devam etmesini istemeyen kesimin 3. bir adayın çıkması halinde seçimin kaybedileceğinin herkes farkında.

İttifakta ortak fikir sağlanılmadığı takdirde seçimin sonucu şimdiden belli gibi aslında

Karasu’da AK Parti’nin adayı karşısında tek bir aday olursa seçim kazanılma oranı o kadar yükselir. Aksi takdirde kimse sistemden şikayet etmeden seçim gününü beklesin.

Muhalefet partileri ittifak için birleşirse ve adayın Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkması durumunda da Karasu’da seçim bence kazanılmaz.

İttifaka her yönle baktığımız zaman CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek Partisi içerisinde ittifak adayının İYİ Parti’den çıkması gerekiyor. Aksi takdirde anlaşma sağlanamazsa ve herkes kendi adayı ile yola devam ederse seçim kazanma olasılıkları sıfırdır.

Bunun örneklerini defalarca gördük.

Bu dönem sistemi değiştirdi değiştirdiler, daha da bu sistemi değiştiremezler.

Bu durumları dile getirdikçe bizlere kızıyorlar ancak bunlar sadece bizim fikrimiz ve düşüncelerimiz değil.

Seçimi yapacak olan vatandaşlarımız herhangi 3. bir adayın oluşması haricinde seçimin kazanılmayacağını konusunda hem fikir.

3. bir aday Büyük Birlik Partisi’nden çıkarsa bu durum ittifaka yaramaz, muhalefete yarar. Ancak Büyük Birlik Partisi’nin bu konu ile ilgili henüz net bir adaylık açıklaması mevcut değil. Karasu sessiz ancak dışarıdan sessiz görünse de içerde kazanlar kaynıyor.

Yaklaşık bir ay sonra hemen hemen adaylıklar netleşmeye başlayacak. Doğru analiz ve adım atılmazsa şimdiden AK Parti’ye hayırlı olsun…

Hayırlı haftalar.