Kamuoyunda 46 milyonluk kredi olarak bilinen davanın sonuçlanmasının ardından hakkında çıkan haberlere yanıt veren Karasu Belediyesi eski başkanı Mehmet İspiroğlu, kullanılan kredinin İller Bankası kontrolünde odluğunu ve bir kuruşunun dahi kayıt dışı bir yere kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

İspiroğlu, “Karasu’ya hizmet etmenin yolu cezaevinden geçse bile yine bu krediyi kullanırdık. Bu bizim için bir övünç madalyasıdır. Bu gururu ölene kadar göğsümüzde taşırız. Biz, hizmet ettik ama ceza aldık. Karasu halkına hizmetin bedeli cezaysa en büyük cezaya razıyız” diye konuştu.

ANKARA’DA KAPILARDA YATTILAR

“Kullandığımız kredi, İller Bankası denetimine tabiydi. Bu denetimler dışında kuruş para harcamak mümkün olamaz” diyen Mehmet İspiroğlu, “O dönemde birilerinin hatta içimizdeki İrlandalıların çomak sokmasıyla bu kredi, bu noktalara getirildi. Ayağımızı kaydırmak için Ankaralarda kapılarda yattılar. Eğer yapmadılarsa çıkıp vicdanlarıyla inkar etsinler. Eğer çabaları meyvelerini verseydi hukuk, kanun gerekeni yapardı” ifadelerini kullandı.

Eski başkan İspiroğlu, “Arkamızdan kuyumuzu kazanlar, denetim raporları dışında bir kuruş para başka bir yere harcandıysa ispat etsinler. Amaçlarına ulaşamayacaklar, attıkları kara leke ellerine ve yüzlerine bulaştı. Karasu halkı kimin kara, kimin lekeli olduğunu görmüş oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Nevtan Angün