Karasu’da Yaz Kur’an kursları devam ediyor. 11 hocasıyla Karasu Aziziye Merkez Camii’nde 5 ile 15 yaş arası öğrencilere Kur’an eğitimi verdiklerini söyleyen Camii İmam Hatibi Ali Keskinsoy, “Amacımız onları yazın bunaltmak değil mutlu edebilmek” ifadelerini kullandı.

HEVESLE GELİYORLAR

Karasu Aziziye Merkez Camii İmam Hatibi Ali Keskinsoy, “Öğrenci sayımız her sene yükseltiyor. Bu sene yaklaşık 250-300 öğrencimiz mevcut. Çocuklara sevdirerek Kur’an öğretiyoruz. Onların gönüllerini yapıyoruz ve zaman zaman hayırseverlerin desteği ile küçük sürprizler yaparak onların camiyi daha da hevesle gelmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

18 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

5 ile 15 yaş arası öğrencilere kurs verdiklerini söyleyen Keskinsoy, “Çocuklarımız burada verimli zaman geçiyor. Hem Kur’an öğreniyor hem de ahlak kurallarını. Bizler elimizden geldiği kadar İslam’ı ve camiyi seven nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. 6 hafta sürecek olan kursun 18 Ağustos’ta sona ereceğini de söyleyen Keskinsoy, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz kahvaltı organizasyonumuzu yaparak kursumuzu noktalayacağız. Bu yıl da şölen havasında bir final planlıyoruz” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

Editör: Nevtan Angün