Pazartesi günü Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ilçe basınıyla bir araya geldi. Çelebi, yaklaşık bir ay boyunca hafta kapsamında ilçe de çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

ŞAHSİYET İNŞASI

Müftü Mehmet Çelebi, “Mevlid Kandilimiz ile birlikte Mevlid-i Nebi Haftamızı kutlamaya başladık. Ayın 20’sine kadar bu haftamız devam edecek. Ardından ise 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarımız başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki temayı Hz.Peygamber ve Şahsiyet İnşası olarak belirledi. Şahsiyet, çok önemli bir kavram. Şahsiyetin şekillenmesi insanlığın değişmesi anlamına gelir. Bu da iman ve inançla olur. Bu tema üzerine okullarımız da bir heyet kurduk. Bu heyetimiz tüm öğrencilerimize konferans verecek” dedi.

KURT’TAN KONFERANS

20 Eylül Cuma akşamı ise Doç.Dr.Fatih Kurt’un Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde şahsiyet inşası ile ilgili konferans vereceğini belirten Müftü Çelebi, “Onun dışında cami ve kuran kurslarımızda programlarımız devam edecek. Yine farklı camilerimizde sabah buluşmalarımız da olacak. Atatürk Bulvarı’nda stant kurarak Mevlidi Nebi Haftası adına bilgilendirme de yapacağız. Yine hafta kapsamında kan bağışı kampanyamızda olacak” ifadelerini kullandı.

İZ BIRAKACAĞIZ

1-7 Ekim arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevliler Haftası ile ilgili de bilgi veren Çelebi, “Hafta kapsamında Dr.Muhammet Masum Vanlıoğlu hocamız ilçemize gelecek, gençler ve din görevlilerine söyleşi yapacak. Ayrıca emekli büyüklerimizi de unutmayacağız ve onlarla da bir araya geleceğiz” dedi. Çelebi, büyük mahallelerdeki camilerde de belirli tarihlerde program yapacaklarını ayrıca esnaf ziyaretleri de gerçekleştireceklerini söyledi. Ahilik Haftası kapsamında da programların olacağını belirten Çelebi, “Bu yıl peş peşe gelen üç haftamız ile birlikte kalbimize, halkımıza iz bırakma anlamında işimizi sürdüreceğiz” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 7451

N V T 7443

Editör: Güler Çınasoğlu