KARASU

İlçe Müftülüğü’nden Karasu’da konferans

Karasu İlçe Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevliler Haftası kapsamında Başkanlık Müşaviri TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç.Dr.Fatih Kurt’un katılımıyla “Şahsiyet İnşasına Üsve-i Hasane Olarak Hz.Peygamber” konulu konferans düzenlendi. Konferansa yoğun katılım oldu.

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Karasu İlçe Müftülüğü tarafından Sosyal Gelişim Merkezi’nde “Şahsiyet İnşasına Üsve-i Hasane Olarak Hz.Peygamber” konulu konferans düzenlendi. Başkanlık Müşaviri TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç.Dr.Fatih Kurt’un katılımıyla düzenlenen programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

YOĞUN KATILIM

Programa, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Şahin ve Burhan Bilgin, Karasu İlçe Müftüsü, Akyazı Müftüsü Kamil Özcan Demir, Sapanca Müftüsü Yavuz Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Recep Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasu Sakarya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Hayrettin Eraydın, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, Eğitime Destek Platformu üyeleri, din görevlileri de katıldı.

PERGAMBERLİĞİN ÖRNEKLERİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe MüftüSÜ Mehmet Çelebi tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Başkanlık Müşaviri TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç.Dr.Fatih Kurt tarafından sunulan "Şahsiyet İnşasında Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" temalı konferans katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Peygamberin 10 güzel örnekliğini dinleyicilerle paylaşan Kurt, eş, dede, baba, devlet başkanı ve Allah’ın elçisi olan peygamberin örnekliğini anlattı.

ŞAHSİYETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Kurt, “Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. Rabbimizin emrettiği bu emir doğrultusunda bugün bize, toplumumuza peygamberimizin örnekliğinin yansıması gerekir. Sabır bize çok şey kazandırır. İman şahsiyetimizin inşasında çok önemli rol oynar. Aklımızı tefekkür ile hareket ettirdiğimiz de hakkı, hakikati bulacağız. Bugün toplumumuz görsel ile hayatını sürdürüyor. Dolayısıyla nefse, şeytana ve dünya hayatına çok daha fazla meyil ediyoruz. Hayata bakışımız gönülle, kalple, tefekkürle olmalı” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Başkan Sarı, Kurt’a çiçek takdiminde bulundu ve Müftü Çelebi tarafından da katılımcılara gül dağıtıldı.