SİYASET

İktidar partisi senelerdir Karasu’da ne yaptı?

İktidar belediyesi olunmazsa Karasu’da hizmet alınamazmış gibi bir yanıltıcı algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Kerem Erksoy, “Yıllardır iktidar partisi olarak Karasu’da ne yaptınız? İsrafa göz yummaktan başka bir icraat olmuş mu? Halk bunu bir sorsun önce” diyerek muhalif belediye hizmet veremez anlayışının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Muhalif belediye olacakmışız ve Karasu halkımız hizmet alamayacakmış diye söylemler bulunuyor" diyen Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Kerem Erksoy açıklamalarının devamında “Belediye başkanı herkesin, bütün vatandaşlarımızın belediye başkanıdır. Seçildiği gün her kesime hizmet zorundadır. Türkiye cumhuriyeti bir kanun devletidir. Nerden para geliyor belediyeye? Hazineden gelen bir para vardır. İller bankası kanalı ile Karasu belediyesine aktarılan kişi başı 15 TL gibi bir pay geliyor. Oda nüfusumuzla çarptığımız zaman yaklaşık bir milyon lira iller bankası aracılığı ile gönderilmesi gereken bir para var. İkincisi ise belediyelerin kendi öz gelirleri vardır. Karasu belediyesinin 2019 yılı bütçesini inceledim bu gelirlerin içerisinde emlak gelirleri, iskân gelirleri, ruhsat gelirleri, harç gelirleri, tabela gelirleri, kira gelirleri, ceza gelirleri vs. daha birçok geliri vardır belediyelerin. Muhalif belediye olursak ne yapacaklar? İller bankasından gelen gelirleri mi engelleyecekler? Engelleyemezler. O yüzden muhalif belediye hizmet getiremez anlayışından çıkmamız gerekmektedir” dedi.

 

Senelerdir iktidar partisi ne yaptı?

 

Erksoy, "Muhalif beleyesiniz, hizmet edemezsiniz deniyor. Ancak Karasu’da 10 yıldır iktidar partisi belediyesi var. Karasu’ya ne hizmet gelmiş diye sormamız gerekmektedir. İktidar partisi belediye başkan adayına şunu sormanız gerekmektedir. “Sayın başkanım sizlerin 10 yıldır, iktidarın parasının oluk, oluk aktığı güçlü olduğunu dönemde belediye başkanlığı yaptınız yada o belediye başkanının icraatlarına ortak oldunuz, iktidar partisinin ilçe teşkilat başkanı olarak sizlerin parası vardı da hizmet mi geldi? diye sormalısınız. Para yok deniyor, hizmet para olmadığı için yapılamıyor deniyor. Milyon liralık arsa satışı yapılıyor. Ne yapıyorsunuz diye artık sormalısınız. Belediye başkanının ilçe teşkilatı meclis toplantıları öncesinde belediye başkanını ve meclis üyelerini toplayıp Karasu’muz için bu ay ne kararlar alıyorsunuz demeye hakkı vardır. Yollarımız ile ilgili şikayet var, alt yapı sorunu var şeklinde sorunları belediye başkanına ve meclis üyelerine hesap sorma hakkı vardır bir ilçe başkanının. Seçimlere geldik bu sorular şimdi soruluyor” şeklinde konuştu.

 

Bir kuruşu ziyan etmeyeceğim

 

Erksoy açıklamasının sonunda “Karasu Belediyesi'nin bu halkın vergileri ile iş yapmaya çalışan, hizmet etme mecburiyetinde olan o belediyenin bir kuruşunu ziyan ettirmeyeceğim. Borçlu bir belediye alacaksın diyorlar. Hizmet vereceğiz, vermeye devam edeceğiz, önemli büyük projelerimde gecikme olabilir, ama şunu yapmayacağım hiç olmazsa o bir kuruşu ziyan ettirmeyeceğim. O yüzden bana güveniyorsanız, beni dürüst buluyorsanız ve çalışkanlığımdan da eminseniz 20 yılda mesleğimle bunu ispat ettim ben siz değerli halkımın karşındayız. Karar sizlerindir. Hizmet nasıl yapılır hep birlikte göstereceğiz” dedi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: