Hanımını şikayet için Hz. Ömer'e gelen adam!

Ali Keskinsoy'un "Hanımını şikayet için Hz. Ömer'e gelen adam!" başlıklı köşe yazısı

Değerli kardeşlerim; dünyada Hepimiz bir şeylerle sınanıyoruz.

Kimimiz eşimizle, kimimiz çocuğumuzla, kimimiz iş yerimizde birileriyle, kimimiz komşumuzla sınanıyoruz, sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Keşke sıkıntı yaşamasak, herkesle çok güzel geçinsek ama böyle bir durum ancak cennette var.

İnşallah cennete gidersek Allah Hicr süresi 45.ayette buyuruyor ki;

Herkesin kalbinden kini, nefreti, kötü düşünceleri soyup alacağız. Herkes birbirini sevecek birbiriyle çok güzel geçinecek.

Dolayısıyla; bizler dünyadayken bu tür sıkıntıları çekebiliriz ama önemli olan idareci olabilmektir, idare edebilmektir.

Bizim bu kadar hatamız günahımız kusurumuz var, Mevlamız bizi idare ediyor bize nimet vermeye devam ediyor, birbirimizi idare edeceğiz alttan almasını bileceğiz.

Rahmetli Metin hocanın güzel bir sözü vardı;

Derdi ki; akıllı insan muhtaç olduklarıyla iyi geçinir.

Biz eşimize muhtacız, O da bize muhtaç, biz patronumuza muhtacız O oda bize muhtaç.

Ne yapacağız? İyi geçinmenin derdinde olacağız, alttan alacağız bazen görmemezlikten geleceğiz.

Bazı kardeşlerimizin aile hayatında anlaşamayıp ufak şeyleri bahane edip ayrıldıklarını şahit oluyoruz.

Geçenlerde bir yazı okudum diyor ki; komşumuzun hanımı eşinden ayrıldı.

Sebep? “Arkadaşımın yanına gitmeye bana izin vermiyor” diye.

Bu meseleyi büyütmüş büyütmüş, netice ayrılmışlar, ayrılınca şu anda bir markette çalışıyor, müdüründen izin almadan affedersiniz helaya bile gidemiyor.

İnsanoğlu böyledir, eşine sabretmez erkekler de aynı. Ama dışarıda her şeye sabreder, bazen iş yerinde neler işitir ne hakaretler işitir sesini çıkarmaz ama ailesinin ufak bir şeyine dayanamayabilir.

İdareci olmak lazım değerli kardeşlerim, birbirimizi idare etmemiz lazım.

Menkıbe: Bir adam hanımından biraz çekmiş, hanımı devamlı bir şeyler söylüyormuş, ben bunu gidip halife Hz.Ömer'e şikayet edeceğim demiş, Hz.Ömer'in evinin oraya gelmiş ki, içeriden sesler geliyor. Hz.Ömer'den hiç ses çıkmıyor.

Yahu nereye geldik demiş ayrılmış tam giderken Hz.Ömer’i görmüş, “Buyur neye geldin” demiş. “Efendim hanımım bana çok bağırır bana çok hakaret eder bunu şikayete geldim ama, aynı manzarayı sizde de gördüm dönmeyi tercih ettim efendim” der.

“Ben hanımımın bu yaptıklarına sabrediyorum onu idare ediyorum. Çünkü benim harama düşmeme engel oluyor, evimin bekçiliğini yapıyor, yemeğimi hazırlıyor, çamaşırımı yıkıyor, çocuklarıma bakıyor, ben bunlardan dolayı onu idare ediyorum” der.

Evet bizler de hanımlarımız, hanımlar da bizleri idare etsinler. İki günlük dünyada birbirimizi üzmeye gerek yok, dışarıdaki kişilere, arkadaşlarımıza gösterdiğimiz müsamahayı karşımızdakine gösterirsek hiç problem yaşamayız.

Allahuteala eşlerimizle huzur içerisinde yaşamayı cennette de beraber olabilmeyi hepimize nasip eylesin.