SİYASET

Halkın sıkıntıları, sizin gündeminizde yer almıyor mu?

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında Karasu’da uygulanan parkomat sisteminde çifte standart uygulandığını belirtti. Ayrıca parti gruplarının meclise verdikleri önergelerin reddedilmesine de vurgu yapan Aksoy, “Anlıyoruz ki, vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntılar, AK Parti ve MHP’li vekillerin gündeminde yer almıyor” dedi.

Pazartesi günü ilçe binasında basın açıklaması yapan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, parkomat sisteminde yanlış uygulamalar yapıldığına dikkat çekti. Ülke gündemine dair da tespitlerde bulunan Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ÇİFTE STANDART ORTADAN KALDIRILMALI

“Karasu Belediyesi’nin başlatmış olduğu parkomat uygulamasında gazilerden ve şehit yakınlarından dahi ücret alındığı öğrendik. Bu toprakları vatan kılmak için cephede nöbet tutan ve canlarını veren şehitlerimizin yakınlarından böyle bir bedelin alınması doğru değil. Karasu’nun bütçesi bu kadar mı ayaklar altına düştü?

Bunun yanı sıra alt katta bulunan esnafın aracı için aylık 500 lira abone ücreti çıkaran belediye, bir süt katta evinde oturan vatandaşın arabası için aynı yere bin lira aylık abone ücreti isteniyor. Burada bir çifte standart vardır. Bu konuda bir iyileştirme yapılmalı hatta iptal edilmesi doğru olacaktır.

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMAMALI

Karasu’da şehit kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin bazılarının isimleri henüz ilçede bir yere verilmemiş durumda. Geçtiğimiz meclis toplantısında bu konu gündeme geldi. Şehitlerimizin isimleri Karasu’da hak ettiği yerlere verilmesi doğru olacaktır.

HALKIN SIKNTISI ONLARI İLGİLENDİRMİYOR

Gelecek ve Saadet Grubu olarak, ülkemizi sarsan yenidoğan sağlık skandalının araştırılmasına yönelik meclise önerge verildi. Ama ne hikmetse AK Parti ve MHP vekilleri tarafından bu önerge reddedildi. Kendileri buna dair bir önerge sunar mı diye bekledik, o da olmadı. Bu konunun araştırılmasına neden ‘hayır’ dediklerini bu halka nasıl anlatabilecekler? AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize de bu konuda cevap vermek zorundalar. Anlıyoruz ki, vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntılar, AK Parti ve MHP’li vekillerin gündeminde yer almıyor”