EĞİTİM

FSM Ortaokulu öğrencileri Kabataş Erkek Lisesi’ni gezdi

Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri, okulun rehberlik servisi tarafından LGS’de Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan üç lisesinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi’ni ziyaret etti. Bu yıl LGS’ye girecek olan öğrenciler, yüksek puanlı bir liseyi yerinde görerek bilgi edindi.

Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu rehberlik servisince 8.sınıf öğrencilerini, sınava hazırlık sürecinde motive etmek amacıyla LGS’de Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan 3 lisesinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi’ne okul tanıtım gezisi düzenlendi.

SINAVA HAZIRLIK

Okul Rehber Öğretmeni Gürkan Balıkçı; “Sınava hazırlık sürecinde öğrenciyi başarıya götüren birçok etmen vardır. Öğrencilerin ders çalışma konusunda motive olmalarını sağlayan etmenlerin başında hedef oluşturma gelmektedir. Okul tanıtım gezileri de öğrencilerimizin hedef oluşturma ve motive olma konusunda büyük katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz, yüksek puanlı bir liseyi yerinde görerek var olan imkanları yakından tanıma fırsatı elde etmişlerdir. Aynı zamanda Kabataş’ta eğitimlerine devam eden öğrencilerle birebir sohbet edip öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde yaptıkları çalışmaları dinleyerek hem motive olmuşlar hem de yüksek puanlı bir liseyi kazanma konusunda özgüven kazanmışlardır. Öğrencilerimize sınava hazırlık sürecinde başarılar diliyoruz” dedi.