Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, Kurudere Mahallesi’ni ziyaret ederek fındık üreticisiyle bir araya geldi. Karasu’da büyük tehdit oluşturmaya başlayan kokarca böceği ve fındık fiyatlarına yönelik üreticiyle konuşan Aksoy, durumun hiç de iç açıcı olmadığına dikkat çekti.

Fındık üreticisinin beklentisinin 200 lira olduğunu vurgulayan Aksoy, “Üretimde girdi fiyatları yükselirken türlü türlü oyunlarla üreticinin alın terinin karşılığını bulamamasına sessiz duramayız. Üreticinin 200 lira bandındaki beklentiyi haklı buluyoruz. İhracat kaleminin en yüksek getirisi olan fındığın bu denli üretimden ve üreticiden uzak kalması kabul edilemez bir durum” dedi.

Murat Ali Aksoy, “Her zaman üreticimizin yanındayız. Fındıkçı, hastalık ve böcek istilasıyla mücadele çabasında. Ürüne katma değer katan üreticilerimizin maddi külfetin altında ezildiği, bu sene elde ettikleri gelirin bir sonraki seneye yetmemesinden şikayetçi olduklarını dile getiriyor. Üretici, maliyetler altında ezilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Murat Ali Aksoy Kurudere Fındık Üreticisi F1

Murat Ali Aksoy Kurudere Fındık Üreticisi F2

Editör: Nevtan Angün