KÜLTÜR

Engelli öğrenciler için söylediler

Karasu’da 3.kez konser veren Karasu Kuzey’in Ay Yıldızı THM Halk Korosu, konser gelirinin tamamını özel eğitim sınıfı öğrencilerine bağışladı.

Karasu Belediyesi ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa bir çalışması ile oluşturulan Karasu Kuzey’in Ay Yıldızı Türk Halk Müziği Halk Korosu, üçüncü konserini 1 Haziran Cuma günü verdi. Konferans salonunda düzenlenen konser, salonu tamamen dolduran sanatseverlere bir kez daha unutulmaz bir gece yaşattı. Daha önce de gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan halk korosu, bu konserin de tüm gelirini Karasu’da eğitim gören özel eğitim sınıfı öğrencilerine bağışladı. Tam bir müzik şöleni yaşanan konsere Karasulu sanat severler yine büyük ilgi gösterdi ve salon tamamen doldu.

 

Gecede kısa bir konuşma yapan Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal Müdürü Fatma Tatlı, böyle anlamlı bir gecede bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tatlı, konuşmasının devamında “Her bir anne, baba, eş ve kardeş toplumda engelsiz yaşam adına yapması gereken ne varsa yapmalıdır. Onlar için daha farklı sosyal etkinliklerde yapacağız. Karasu’daki okullarımızın özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli öğrencilere katkı amaçlı düzenlediğimiz Türk halk müziği konserimize icabet eden ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konser sonunda bir konuşma yapan Karasu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, “Bu akşam çok özel bir etkinlikle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Engelli bireyler, insanlara yaşama sevinci de veriyor. Aslında bu şunu gösterdi: Onların önündeki engelleri kaldırdığımız zaman engellilerimizin yapamayacağı şey yoktur. O engelleri kaldırmak da bizim görevimiz. Böyle yararlı konserleri düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Program sonunda koro sanatçılarına çiçek takdim edildi.