EKONOMİ

Emlak sektöründe devrim gibi karar

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, emlak sektöründe devrim niteliğinde bir değişim yaşandığını ifade etti ve 15 Eylül’de yürürlüğe diren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi sayesinde yetki belgesi olmayan emlakçıların ilan veremeyeceğini söyledi.

Emlak sektörünün başının yetki belgesi olmayan ve sahte ilan verenlerle dertte olduğuna dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, 15 Eylül’de yürürlüğe giren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sayesinde artık yetki belgesi olmayanların ilan veremeyeceğini belirtti. Emre, bu şekilde hem emlakçıların gelirlerinin teminat altına alınacağını hem de sahte ilan kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

1 OCAK’TAN İTİBAREN UYGULANACAK

Başkan Cihan Emre, “Doğrulanmış ilan, bundan sonra kişinin emlak ilanını yetkili bir emlakçıya vermesi için e-Devlet üzerinden EİDS’e giriş yapması anlamına geliyor" dedi. Bu sistemin 15 Eylül 2024 itibarıyla devreye girdiğini ancak 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren tamamen uygulanacağını belirten Emre, "Bu tarihten sonra taşınmaz ticaret yetki belgesi olmayan emlakçılar ilan veremeyecek ve ilan kirliliği ortadan kalkacak, sahte ilanlar verilemeyecek” diye konuştu.