Pazar günü AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nın 8.Olağan Kongresi için delege seçimi yapıldı. Parti binasında yapılan seçimde İlçe Başkanlığı için ismi geçen Hasan Emanet, seçim esnasında gerginlik yaşandığını söyledi. Kendisinin delegeliğinin silindiğini söyleyen Emanet, seçimde sahte imza kullanıldığını da iddia etti.

SAHTE İMZA İDDİASI

Seçimin adil geçmediğini söyleyen Emanet, “Seneler boyu emek verdiğim partiden ben ve yakın çevrem uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu durum bana değil partiye zarar veriyor” dedi. Emanet, “Şahsıma yakın olan tüm delegelerin ve şahsımın, parti delegeliğinden diskalifiye edilmesi hem mahallemizde hem de Karasu’da büyük yankı buldu. Üstelik delegeliğimizin silinmesi, seçime bir gün kala gerçekleşti. Karasu’da delege seçimi adil yapılmadı ve seçimde sahte imza kullanıldı” dedi.

AKSU GÖZ YUMDU

Hasan Emanet, “Sahte imzaların tespit edilmesine rağmen, partinin duruma sessiz kalması kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. Ak Parti Karasu’da seçimler adaletsiz yapılıyor, İlçe Başkanı Recep Aksu da buna göz yumuyor. Ayrıca sahte oyların kullanılmasına bir yönetim üyesi de bizzat yardımcı oldu. Bunun tespit edilmesine rağmen bu duruma parti de duyarsız kaldı” ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALMIYORUM

Emanet, “Şahsımın ve şahsıma yakın olan AK Parti Kurucu üyelerinin kimlikleri birebir sorgulanıp iğnenin ucundan geçirircesine üyelere zorluk çıkaran AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı ve bir yönetim kurulu üyesinin sahte oyların atılmasına neden müsaade ettiği ve bunun karşılığında kendisine ne vaat edildiği tartışılmaya devam ediyor. Bunu sadece ben değil herkes merak ediyor. Delege seçimlerine itirazlar olsa da ilin bu duruma duyarsız kalmasını beklemiyorum. Kesinlikle merkezin bu duruma el atacağını düşünüyorum. Bu olayı Karasu’da kapatmayı düşünenler var. Ama ben bu haksızlığa sessiz kalmıyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Güler Çınasoğlu