SİYASET

Eğer hukuki süreç başlatılmadıysa manidar bir durum

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın açıklamasını ilçe binasında gerçekleştirdi. Karasu’nun çeşitli meselelerine değinen Aksoy, 15 Temmuz ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı ve Belediye Başkanı Sarı’ya konuyla alakalı bir de soru yöneltti.

Haftalık basın açıklamasını salı günü ilçe binasında yapan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ifadeler kullandı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya da konuyla alakalı bir soru yönelten Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SİZİ, BU MİLLET KURTARDI

“15 Temmuz’un arefesindeyiz. Bu darbe kalkışmasında bir kez daha gördük ki, milletin seçmiş olduğu iradenin karşısında hiçbir güç barınamaz. İktidar yetkililerine şunu söylemek istiyorum; ne istediyseniz bu millet verdi. Zamanında destekleyip büyüttüğünü bir avuç FETÖ’cüye devleti teslim ettiniz. O FETÖ’cüler, bu ülkenin başına musallat olurken de bu millete ‘Bizi kurtarın’ dediniz, gelip kurtardılar.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI MI?

Belediye Başkanı İshak Sarı’ya da seslenmek istiyorum. Seçim öncesinde, ulusal basında yer bulacak boyutta FETÖ’yle alakalı kendisine dair ithamlarda bulunuldu. Kendisi bu ithamlara karşı suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Acaba bir suç duyurusunda bulundu mu? Çünkü silahlı bir örgüte üye olmakla alakalı ithamlar, ciddi bir durumdur. Eğer hukuki süreç başlatılmadıysa manidar bir durumdur. Belediyede FETÖ davaları görmüş kişilerin ciddi makamlara getirildiği de gözler önünde, bunun kamuoyu nezdinde gerekçelerinin açıklanması gerekiyor. Saadet Partisi’nin 15 Temmuz’un araştırılması için meclise verdiği önergeyi Cumhur İttifakı niçin ret eti, halkımız bunu düşünmeli”

İNSANLARLA UĞRAŞMAYI BIRAKIN

Karasu Belediyesi’nde mobbing uygulamasının devam ettiğine yönelik şikayetler aldıklarını söyleyen İlçe Başkanı Aksoy, “İnsanlarla uğraşmayı bırakın. Seçim döneminde kul hakkına girmeyen, işini layıkıyla yapan, sırf sizin görüşünüzü desteklemiyor diye insanlara mobbing uygulamayı bırakın. Yaratıcı, kulun özgür iradesine karışmazken, yaratılan bir insana tercihlerinden dolayı nasıl mobbing uygular. Zalim olmayın, adil olun” diyerek belediye yetkililerine seslendi.