Duyarlı olalım vurdum duymaz değil

Hasan Kar'ın "Duyarlı olalım vurdum duymaz değil" başlıklı köşe yazısı

Yaşadığımız genel sorunlar var ve bu sorunlarla yolda, izde her yerde karşılaşabilirsiniz. Ve şu soruyu insan kendine soruyor “Bir gün uyandığımızda bu olanalar son bulacak mı?” İyi günler iyi haftalar.

Sihirli bir değnek ile son bulmayacağı kesinlikle malum kıymetli okurlar. İletişim çağının ötesindeyiz artık. Bazı ülkelerde ulaşım ile ilgili raylı ve raysız deneme testleri yapılıyor. Binlerce km yol, saatler içerisinde kat edilebilecek önümüzdeki dönemlerde. Şu an bahsettiğim modül araçların uygulandığı ülkeler de var ama her geçen gün bu gelişiyor ve geliştiriliyor. Bunlar güzel şeyler.

Şimdi anlatacaklarımın, özel arabası ile Adapazarı'na ve şehirler arası yolculuk yapan herkesin yaşadığı ve şahit olduğu bir husus olduğuna inanıyorum. Geçtiğimiz hafta Adapazarı'na gittim. Dönüşte Ferizli istikametinde çakıl yüklü bir tır, üstünü branda ile kapatmış eyvallah ama arka tekerlekte çamurluk yok ve fazla havaleden olduğunu düşünüyorum arkadan gelen araçlara çakıl atıyor.

İki seçeneğiniz var ya hızlı bir şekilde sollama yapacağınız (bu arada yediniz taşlar yanınıza kar kalacak” ya da durma noktasına gelip tırın belli bir mesafe ilerlemesini sağlayacağız. Bu çokça karşılaşılan bir durum. Önlem alınabilir mi bence alınır. Hiçbir günahı olmayan bir kişi neden senin çakıl taşına maruz kalsın veya kalıyor bir anlam veremiyorum. Bu tarz büyük araçların çamurluk pas pasları ve havale durumlarının biraz daha kontrol edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bir konu hakkında duyarlı olursak önem alınır. Biz sade bir vatandaş olarak duyarlı olmalıyız vurdum duymaz değil. Kendinize iyi bakın, hoşça kalın…