KARASU

Deniz neden kapatılıyor sorusuna Arslan yanıt verdi

Cuma günü Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen turizm tedbirleri toplantısında halkın ve esnafın yasaklara olan tepkisine dair bir soru soruldu. Soruya ayrıntılı olarak yanıt veren Kaymakam Arslan “Bir kişinin hayatı, bizim için çok kişiden daha önemli” ifadesini kullandı.

Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde cuma günü gerçekleştirilen ilçe turizm tedbirleri toplantısında deniz yasağı gündemdeydi. Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’a deniz yasakları ve bu yasaklara karşı yapılan tepki, soru olarak yöneltildi. Soruda şu ifadelere yer verildi:

“Karasu, kendisini turizm ilçesi olarak değerlendiriyor. Can güvenliği elbette her zaman önde geliyor. Ancak, bir ilçe kendisini turizm ilçesi olarak değerlendiriyorsa, bu kadar deniz yasağı konusunda ne düşünüyorsunuz? Yasakların arka planında vatandaştan, tatilciden ve esnaftan ciddi tepkiler geliyor. ‘Neden deniz yasağı haberi yapıyorsunuz?’ , ‘Yasaklar bu kadar olacaksa cankurtaranlar neden var?’ ve ‘tatile geliyoruz, denize giremiyoruz, neden bu kadar sık yasak oluyor?’ soruları basına çok soruluyor. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?”

Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, sorulan soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

“Aslında bu bir deniz yasağı değil. O anda denizin dalga ve akıntı şartları olsun, can güvenliği söz konusu olduğundan, vatandaşın can güvenliğini sağlamak adına kapatmak zorunda kalıyoruz. Bu bazen teknik verilerle olan bir şey. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bize iletilen veriler değerlendiriliyor ve bu karar alınıyor. Tehlikeli veriler ortadan kalkınca da yasak ortadan kalkıyor. İlçemizi tanıtmak güzel bir şey, olumlu bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. Boğulma olaylarıyla anılmak istemeyiz. Bir kişinin hayatı, bizim için çok kişiden daha önemli”