Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin katılımıyla Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, yılan hikayesine dönen ve tamamlanamayan Karasu demiryoluna dikkat çekti. Karasu demiryolu projesini, Sakarya’yı bir üst lige çıkaracak proje olarak gören Altuğ, şu ifadeleri kullandı:

ŞEHRİ ÜST LİGE TAŞIYACAK

“Her zaman dile getirdiğim gibi biz şartlar ne olursa olsun üretmeyi seven bir şehriz. Bu anlamda bu ay özellikle gündemimizde Karasu demiryolu hattının tamamlanması var. Karasu demiryolu, 14 yıldır tamamlanmayı bekleyen, şehrimizi üst lige taşıyacak çok önemli bir proje. İlk çalışmalarına 2010 yılında başlanan ve 25 ayda tamamlanması öngörülen Karasu demiryolu için o dönemde ciddi bir ödenek ayrılmış olmasına rağmen 14 yılda projenin ilerleyişi sadece yüzde 23’te kaldı.

Demiryolu güzergahının yeteri kadar incelenmeden projeye başlanılması, uygun olmayan zemin sorunları, devamında artan maliyetler gibi sorunlar projeyi bir kördüğüm haline getirdi. Ancak gelinen noktada bölgenin konumu, üretim ağları ile bağlantıları, bölgedeki lojistik dengelerin değiştiği bir ortamda demiryolunun gerekli revizyonların ardından tamamlanmasının elzem olduğunu görüyoruz.

BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Kuzey ilçelerimizde yeni organize sanayi bölgesi yatırımlarımız hızlı şekilde devam ediyor. Bu OSB’lerden de limana bağlanacak bir demiryolu projesi; şehrimizin lojistik ve üretim anlamında çok önemli bir konumda olmasına vesile olacaktır. Şehirlerin gelişmesinde en büyük etkenlerden biri; ekonomi odaklı ulaşım ve lojistik imkanların sunulmasıdır. Özellikle en ucuz taşımacılık olan demir yolu taşımacılığı da büyük öneme sahiptir.

Karasu limanımızın demiryolu ile birleştirilmesinden sonra yurdumuzun Karadeniz’e açılan en önemli kapısı olacağı konusunda hemfikiriz. Lojistik açıdan güçlü bir bölge olmamız tercih noktasında bizi öne çıkaracaktır. Pek çok nitelikli yatırımın bölgemize kaymasını sağlayacaktır”

Akgun Altug Karasu Demiryolu F1

Akgun Altug Karasu Demiryolu F3

Akgun Altug Karasu Demiryolu F2

Editör: Nevtan Angün