Karasu’da son zamanlarda çantacı diye tabir edilen kişilerin emlak işi yapmaya başladıklarını söyleyen Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, bu kişilerin haksız kazanç elde ettiğini söyledi. Emlak işi yapmak isteyenlerin devlet tarafından verilen sertifika ile yetkilendirildiğini söyleyen Emre, “Vergi vermeden, dükkân kirası ödemeden, emlakçılık ve alım satım yapanlar var. Herkes kendi işini yapsın. Emeğe saygı diye bir şey var” dedi.

MUHATAP BULUNAMIYOR

Emlakçıların sadece satış sonrası çıkabilecek sorunlara ilişkin de bilgilendirme yapmak zorunluluğu olduğunu ifade eden Başkan Emre, yetki belgesi olmayan kişilerin bilgi eksikliği olduğu gibi bir sorumluluğunun da bulunmadığını söyledi. Emre, “Karasu ilçemizden gelen şikayetleri değerlendirdiğimizde, yetki belgesi olmayan kişilerle yapılan alım satımlardan doğan sorunlar karşımıza çıkıyor” dedi.

PAYLAŞIM YASAK

Sosyal medya platformlarının emlakçılık için kullanılmasının da yasaklandığını söyleyen Başkan Emre, 2023 yılının aralık ayında konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal medya paylaşımından satışlara takip getirilecek kararı aldığını söyledi. Emre, “Ticaret Bakanlığının, sosyal medya sitelerine yönelik emlak ilanlarının yayınlanması hakkında düzenlemeleri artarak devam ediyor. Yeni düzenlemeler ile sosyal medyada gayrimenkul ilanı paylaşımını belirlenen kişiler yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Nevtan Angün