SİYASET

CHP’li Başkan Karakaş’tan Köfteci Yusuf açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti çıktığına yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi. Karakaş, “Yapılmaya çalışılan bu tip kumpasları yerli ve milli olan tüm markalarımıza destek olarak ve sahip çıkarak korumalıyız” dedi.

CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti çıktığına yönelik haberleri doğru bulmadıklarını söyledi. Karakaş, yapılanların kumpas olduğunu, yerli ve milli olan tüm markalara destek olarak sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Karakaş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

YERLİ VE MİLLİ TÜRK MARKASI

“Yurt genelinde 280 iş yeri yurt dışında ise 3 adet şubesi olan Köfteci Yusuf, tek başına 12 bin kişi çalışanı, 700’den fazla gıda mühendisi ve veterineri barındırmakta. Köfteci Yusuf, yıllık 2 milyar dolar cirosu olan; Sırbistan’dan, Fransa’dan gelen helal kesim ithal etleri kullanmayan ve kullanmayı kabul etmeyen yüzde yüz yerli ve milli bir Türk markasıdır.

RİSKE GİRER Mİ?

Domuz etinin maliyetini düşünürsek böylesine küçük bir oran için milyonlarca dolar değerindeki işletme öyle büyük bir riske girer mi? Sorusunu sormak lazım. Domuz eti, normal etin yarı fiyatına olsa bile ki değil, 1000 birim maliyeti olan köfte 999.5 birim maliyete iner. Böylesine küçük bir oran için milyonlarca dolar değerindeki işletme öyle büyük bir riske girer mi?

SAHİP ÇIKMALI

Yapılmaya çalışılan bu tip kumpasları yerli ve milli olan tüm markalarımıza destek olarak ve sahip çıkarak korumalıyız. Eksikleri yanlışları varsa muhakkak düzetilmelidir. Devletimizin de Köfteci Yusuf gibi yerli ve milli markalarımıza sahip çıkması gerekmektedir.”