KARASU

Çatalbaş: Karasu’nun hazine yerleri ranta kurban gidiyor

Karasu’da ilk kez toplanana Sakarya Kent Şurası’nda söz alan şura üyesi Mehmet Çatalbaş, Karasu’ya yapılamayan yatırımlardan bahsetti. Karasu Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına da vurgu yapan Çatalbaş, dikkat çeken sert açıklamalarda bulundu.

Sakarya Kent Şurası, kurulduğu gün olan 2009 yılından beri ilk kez bir ilçede toplandı. İlk ilçe toplantısını Karasu’da yapan Sakarya Kent Şurası’nın üyesi olan Mehmet Çatalbaş, Karasu’ya dair önemli vurgularda bulundu.

BÖL-PARÇALA-SAT

Çatalbaş sözlerine, “İktidarımızın ve hükümetlerimizin bugüne kadar Karasu’ya söz verilip de yapılamayanlarını dile getirmek istiyorum” diyerek başladı. Çatalbaş, “Bunların başında BMC’ye tahsis edilen 2 bin 200 dönümlük yer geliyor. Bu alan daha önce otomobil ihtisas alanı ilan edilmişti. Sonrasında Chery fabrikası kurulacak dendi ve bir seçim geçti. Ardından BMC denildi, bir seçim geçti. Tank palet denildi ve yine bir seçim geçti. Temel atılmasına rağmen o yer şu an ASAŞ firmasına 875 dönüm tahsis edildi. Kalan 975 dönüm de yatırımcı bekliyor” diye konuştu.

KİBAR, ORTADA YOK

Kibar Holding’in arazisine de değinen Mehmet Çatalbaş, “Yıllar önce 2 bin küsür dönüm yer 5 yıl içinde yatırım yapılması şartıyla ASSAN Alüminyum fabrikası kurulacak diye Kibar Holding’e verildi. O da yapılmadı. Dönümü 2 bin liralardan alındı, bugün 400-500’den aşağı alınamaz. Yani Karasu’nun hazine yerleri ranta kurban gidiyor. Peşkeş çekiliyor, bunların takip edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DEMİRYOLU NEREDE?

Demiryolu konusuna da değinen Çatalbaş, “Limanla eşdeğer zamanda demiryolu projesi de biteceği söylenmişti. Liman 2017’de hizmete girdi ama demiryolunun demirleri çürüyor. Daha ses seda yok. Bunları konuşmayacak mıyız, anlatmayacak mıyız, susup üzerine yatacak mıyız?” dedi.

Sakarya Nehri’nde taşımacılık projesi için 1997 yılında İl Özel İdaresi’nden 25 milyar para ödendiğini dile getiren Mehmet Çatalbaş, “Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bu projeyi Devlet Planlama Teşkilatı’na yönlendirilmesini istedi. Yönlendirildi, o kurum bile kapandı ama proje bugüne kadar oralarda kaldı. Milletin parası da böyle heba oldu” diye konuştu.

BU YOLLARI KİM YAPTI?

Karasu Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik de açıklamalar yapan Çatalbaş, “Karasu Belediyesi birtakım hizmetler yapıyor. Ama yaptıkları hizmetlerin tamamı esnafa zulüm ve zarar. Yapılan yolların büyük bölümü Büyükşehir sorumluluğunda. Eğer bu yolları Karasu Belediyesi yapıyorsa; sokaklarda yapılması gereken hizmeti neden Büyükşehir’in yollarında harcıyorsunuz? Eğer Büyükşehir yapıyorsa, neden sahiplenmiyorsunuz? Bu durumda büyükşehir ne yaptı? Beş yılda 700 milyon lira para harcadı. Hizmetlere baktığında maliyetin karşısında hiçbir şey yapmadın demektir” diyerek sözlerini tamamladı.