Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri üç ilçede Kurban Bayramı boyunca hem tedbirlerini arttırdı hem de mesai saatlerini uzattı. Binlerce tatilcinin ziyaret ettiği Sakarya sahillerinde alınan yüksek tedbirler, boğulma vakalarının da düşmesine etki etti.

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “8 Haziran’dan bu yana Kaynarca, Kocaali ve Karasu’da 45 kule ve 72 cankurtaranla beraber hizmet verdik. Cankurtaranlarımızın bayram hazırlığını farklı şekilde yaptık. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar ve İtfaiye Daire Başkanımız Vedat Selamet’in talimatlarıyla vatandaşı sürekli uyardık. Sahilde çok fazla kalabalık var” dedi.

Sezon başından beri 20 boğulma vakasına müdahale ettiklerini belirten Samet Karaca, “Bunun 16’sı Kurban Bayramı’nda meydana geldi. Bu sayının geçen yıllara göre az olmasının sebebi cankurtaranların sürekli tatilcileri uyarmasıdır. Bunun karşılığını da vaka sayısının düşmesi ile aldık. Ekiplerimiz hiç oturmuyor, sürekli gözleri denizde. Sezonu kayıpsız atlatmak ve Karasu’nun o kötü imajını değiştirip, güvenli sahil olarak adlandıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tatilciler de Karasu’da cankurtaranların odluğu bölgeleri tercih etti. Tatilci Zeynep Özlem Karakelle, “Cankurtaranların olması, bize güven veriyor. Herkesi belli bir alanda tutmaya çalışıyorlar. Daha ıssız yerlerde girmiyoruz ve cankurtaran olan yerleri tercih ediyoruz” derken Beyhan Köse ise “Güvende odluğumuzu hissediyoruz. Çok ilgililer, anında müdahale ediyorlar” diye konuştu.

foto_galeri_700x89

Editör: Nevtan Angün