KARASU

BMC arazisi yine gündemde

Karasu’da 49 yıllığına BMC’ye tahsis edilen daha sonra Tosyalı Holding’e devredilen ve son olarak ASAŞ Alüminyum’a verilen 2 bin dönümlük arazi bir kez daha gündeme geldi. Dev arazinin büyük bölümüne Afyonlu bir firmanın talip olduğu ve ASAŞ’ın 200 dönümünü talep ettiği söylentileri ilçede yine gündem oluşturdu.

İhsaniye Mahallesi’ndeki 2 bin dönümlük araz, yeniden gündeme geldi. 10 bin kişiye istihdam sağlanacak vaadiyle 49 yıllığına BMC’ye verilen 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temel atılan arazi, daha sonra Tosyalı Holding’e devredilmiş, yatırım Karasu’dan çekilmişti. 2023 yılının Mart ayında ise ASAŞ Alüminyum’un Karasu’ya bir yatırım yapmak üzere araziye talip olduğu öğrenilmişti.

Yatırımın Karasu’ya mı yoksa Karapürçek’e mi yapılacağı tartışmaları devam ederken dev arazinin bir kısmına sadece alüminyum ve metal hurdaları depolandı. 2 bin dönümlük arazi, yeniden gündeme geldi ve bu kez Afyonlu büyük bir firma tarafından talep edildiği öğrenildi. Firmanın 200 dönüm dışında kalan yeri istediği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde ise bazı yetkililerin bölgede karavan park kurmak için Karasu’ya geldiği de öğrenildi.

Bu arazi 2023 yılının Ocak ayında Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla endüstri bölgesi olarak da ilan edilmişti. O tarihten beri de araziye bir çivi dahi çakılmazken aksine söküm çalışmaları da başlatılmıştı. Yaklaşık 2 bin dönümlük arazinin akıbeti ise hala belli değil.