Kabakoz Mahallesi Osmanlı Camii, geleneksel hale getirdiği kahvaltı programının beşincisini Perşembe günü gerçekleştirdi. Cami bahçesini adeta çiçek bahçesine çeviren çocukların büyük ilgi gösterdiği kahvaltı programına yaklaşık 400 kişi katıldı. Kahvaltı programında Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, Osmanlı Camii’nin yapılmasında öncülük eden Osman Aydın, İlçe Vaizi Muammer Aksoy, Ulu Camii İmam Hatibi Necmi Sevindik ve Müezzini Mahmut Paycı, Aziziye Sahil Camii İmam Hatibi Haydar Coşan ile Osmanlı Camii Dernek Başkanı Beşir Aydın, kurs öğrencileriyle birlikte bir araya geldi. Etkinlik hakkında Karasu Haberleri’ne açıklama yapan Osmanlı Camii İmam Hatibi Nuh Çuhadar, Osmanlı Camii yaz Kur’an kursları olarak, geleneksel hale getirdiğimiz kahvaltı programımızın bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Bu yaz, 370 öğrencimiz ve 15 din görevlimiz ile birlikte yedi sınıfı okulda, iki sınıfı Kur’an kursu binamızda ve bir sınıfı da dernek ocağında olmak üzere on sınıfta eğitim gerçekleştirdik” dedi. Amaçlarının çocuklara camiyi sevdirmek olduğunu belirten Çuhadar, “Kurslarımız boyunca minik yavrularımıza Kur’an ahlakını, vatan sevgisini, büyüklere saygı ve küçüklere sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Kurslarımız süresince bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Etkinlikler sürecek

 

Yaz Kur’an kurslarının tamamlanmasının ardından kış sezonu boyunca her Cuma günü sabah namazı sonrası cami yanındaki dernek ocağında kahvaltı ikramında bulunduklarını da ifade eden Nuh Çuhadar, “Eylül’den itibaren başlayan ve yaklaşık 6 ay süren yetişkin Kur’an eğitimleri devam edecek. Yarıyıl tatilinde çocuklarımız için ‘Haydi Çocuklar Camiye’ etkinliğimiz olacak. Ramazan ayında ise ‘Teravih namazına katılıyorum, namazımı kılıyorum, dondurmamı alıyorum’ diyerek çocuklarımızı camide tutmaya çalışacağız. Bu etkinliklerimizde yanımızda olan esnafımız ve değerli cemaatimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Velilere seslendi

 

Osmanlı Camii’nin arsasını bağışlayan ve camiinin yapımını üstlenen Osman Aydın, kahvaltı sonrası kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Konuşmasına çocukları ve davetlileri selamlayarak başlayan Aydın, çocuklara anlattığı iki kıssa ile ilgi topladı. Aydın, velilere de seslendi ve “Çocuklarınızı okutun. Yavrularınızı hem dini hem de milli bilgiler ile eğitin. Tek kanatla uçulmaz. Dini ve milli eğitim iki kanat gibidir. Tek kanatlı uçulmaz. Çocuklarınıza öğreteceğiniz bir besmele bile sizi cehennem ateşinden korur. Sizin çocuklarınız da bu kurslarda kaç kes besmele getirdi. Onlara bu yaşta dini ve milli eğitimini veriniz” şeklinde konuştu.

 

Teşekkür etti

 

Son olarak söz alan Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, sözlerine camiyi yaptıran Osman Aydın’a teşekkür ederek başladı. Peygamber Efendimizin hadislerinden örnekler vererek sözlerine devam eden Aydın, “Yaz Kur’an kurslarında besmele çeken her çocuğumuz, camiyi yaptıran Osman Aydın hocamıza kıyamete kadar sevap yazacaktır. Öğrencilerimizle titizlikle ilgilenen, mesai göz etmeksizin kurs dahilinde ve sonrasında çocuklarımız için emek veren başta Nuh Çuhadar hocamız ve tüm hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Yavrularımıza bu yaşta camiyi sevdiren eğitimcilerimiz, bu yavrularımızın büyüyünce de camiye bağlı kalmasına neden oldukları için değerli bir iş yapmış oluyorlar. Ailelere de bu konuda teşvik edici olmalarını tavsiye ediyorum. Aile desteği eğitimde çok önemlidir” şeklinde konuştu. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program sona erdi.

 

Editör: Karasu Haberleri