SİYASET

Beka sorunu var diyen Karasu'ya ihanet eder

Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda yoğun katılımlı bir meclis üyesi tanıtım programı düzenleyen Millet İttifakı Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy, “Karasu’nun beka derdi yok. Yol derdi var, yürümekte zorluk çektiği kaldırım derdi var. Bazı mahallelerine ulaşım derdi var” diyerek “Beka sorunu var” diyenlerin bu söylemlerle Karasu’ya ve ülkeye ihanet ettiklerini dile getirdi.

Atatürk Bulvarı’nda bulunan Millet İttifakı seçim bürosu önünde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı, CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın’ın kalabalığı selamlaması ile başladı. Aydın’ın selamlama konuşmasının ardından Millet İttifakı Karasu Belediye meclis üyesi adayları tek tek tanıtılarak sahneye çağırıldı. Adayların tanıtılmasından sonra Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy bir konuşma yaptı. Sözlerine, “Gezdiğimiz mahallelerde duyuyoruz ki, ‘Kerem Erksoy’a oy verirseniz beka tehlikeye girer’ diyorlarmış. Benim siyaseti bilmediğimi söylüyorlar. Karasu’yu idare edemeyeceğimi ve belediyenin borçlarını ödeyemeyeceğimi söylüyorlar. Muhalif belediye olacakmışız ve Büyükşehir ile uyumlu çalışamayacakmışız, hizmet alamayacakmışız” diyerek başlayan Erksoy, “Karasu’nun beka derdi yok. Yol derdi var, yürümekte zorluk çektiği kaldırım derdi var. Bazı mahallelerine ulaşım derdi var. Karasulu vatandaşın fındık derdi var. 2014 yılının Ağustos ayında bir kilo fındıkla 6 dolar alan vatandaşımız, 2018 yılı Ağustos ayında 2 dolar alabiliyor. Fındık üç kat değersizleştiğini söyleyen vatandaş, market alışveriş gideri altı kat arttığını söylüyor. Halkın işte bu dertleri var. Ne beka sorunundan bahsediyorsunuz? Karasu Belediye seçiminin ülkenin bekasıyla ne alakası var? Biri çıkıp da bunu halka açıklasın” dedi.

 

Belediyenin öz kaynakları yeter

 

Muhalif belediye olursak neden hizmet alamayalım? Hazineden gelen kişi başı ücretin Karasu’ya gelmesini kim, nasıl engelleyecek? Diyelim ki engellediniz. Bizi mi cezalandıracaksınız yoksa Karasu halkını mı cezalandırmış olacaksınız?” şeklinde konuşan Kerem Erksoy, “Karasu Belediyesi’nin öz gelirleri hizmet vermeye fazla fazla yeter. Yeter ki israf olmasın. Göreve geldikten sonraki altı ayda ilk olarak bu yüzyılda ilçemizin ayıbı olan yolları ve kaldırımları düzelteceğiz. Bu bir vaat değil, asli görevimizdir. Ama bu yolları adam etmek ancak altı ayımızı alacak.  Ardından belediyede disiplin sağlanacak. Mali disiplinsizliğini ortadan kaldıracağız. Ama bunu yaparken kimseyi işten çıkartmadan, kimsenin ekmeğiyle oynamadan yapacağız” ifadelerini kullandı. Erksoy, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “En önemli ihtiyaç olarak gördüğümüz bir projemizi de hayata geçireceğiz. 112 hastamızı alıyor, ama mevzuat gereği geri getirmiyor. İlk işimiz belediye bünyesine bir ambulans alacağız. 50 milyon lira yıllık bütçesi olan bir belediye, 600-700 bin liraya ikinci el bir ambulans alamaz mı? Herkesin unuttuğu Sağlık İşleri Müdürlüğü kadrosunu hayata geçireceğiz. Yazın 1,5 milyon tatilcinin geldiği ilçemizde hastanemiz yetmiyor. Hastane personeli canla başla çalışıyor ama onların işini kolaylaştırmak için dört branşta hizmet veren bir belediye polikliniğini de hizmete sokacağız. Bize olan güveninizi sandığa yansıttığınız taktirde sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini Karasu’dan Türkiye’ye göstereceğiz

 

 

Yerel seçimde beka masalını bırakın

 

Erksoy’un konuşmasının ardından kürsüye, bir dönem CHP Ankara milletvekilliği ve CHP Genel Başkan Yardımcılı görevini yürütmüş olan Gökhan Günaydın geldi. “Meseleyi yerele indirmeden seçim havasına girmiş vaziyette yol alıyorlar. Çünkü konu yerel belediyeciliğe indirilirse başarısız belediyelerini de ortaya çıkarmış olacaklar. Bunlar konuşulmasın, ‘Ekonomiden ve hizmetlerimizden bahsetmeyelim’ diyorlar. Tutturmuşlar bir beka sorunu” diyen Günaydın, “17 yıldır bu memleketi yönetip de beka sorunu var diyorlarsa, sebebi ve tek sorumluları kendileridir. Sorunları oluşturanlar, çözüm kaynağı olamazlar” dedi. “Türkiye küçülüyor. İmalat ve inşaat sektörü yüzde 7-8 oranında küçüldü. Seçime kadar bu tabloyu geçiştirmenin derdindeler. Sıfır gümrükle 200 bin ton patates imal etmeyi onayladılar” diyen Günaydın, “Biz patates üretemez hale nasıl geldik? Hiç soruyor musunuz? Üretimimiz 1,5 milyon ton düşmüş, Almanya’dan patates alacağız. Dünyanın en ünlü marka arabalarını ve dev uçakları üreten Almanya 10 milyon ton patates ihraç edecek. Sonra kalkıp da ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyeceksin. Yahu Almanya, senin neyini kıskansın. Ancak 17 yıldır bir ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir diye halimize gülüyordur. Karasu Belediyesi’ni borç içine sokanlar, belediye çalışanlarının da borcunu ödeyemeyenler bu ülkeyi nasıl yönetecek? 31 Mart seçiminde mesele beka sorunu değil, Karasu’nun nasıl daha iyi yöneteceği meselesidir” şeklinde konuştu.

 

İktidar, Karasu’ya ne getirdi?

 

Günaydın’ın ardından kürsüye gelen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Karasu’nun iktidar belediyesi olursa bereket ve hizmete kavuşacağını söylüyorlar. Karasu bunu geçmiş dönemde yaşadı mı? İktidar partisi, Karasu’ya ne yaptı, hangi sorunun çözdü? Sadece yalan söylediler. Sözüne güveneceğiniz tek kişi varsa o da canınızı emanet ettiğiniz Op.Dr. Kerem Erksoy’dur” diyerek başladı. “Şimdi sıra ilçenizi ona emanet etmeye geldi. 31 Mart’ta parti yok, aday var. Kerem Erksoy varsa hizmet var. Türkiye’nin en güzel sahili, en güzel nehri ve gölleri bizde. Neden yurt dışından ve şehir dışından turistler Karasu’ya gelmiyor? Turizm olmazsa bereket mi olur? Bolluk mu olur? Karasu sahili, hak ettiği düzene kavuştuğunda nasıl bereket olacak herkes görecek” diyen Özkoç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Karasu’ya ve ülkeye en büyük kötülük

 

Dünyanın hiçbir yerinde bir lider, kendi ülkesi için ‘Beka sorunu var’ demez. Çünkü, ‘Benim ülkemde beka sorunu var’ dersen, o ülkeye yabancı yatırım gelmez, fabrika kurmazlar, turist gelmez. ‘Türkiye’de beka sorunu var’ dersen, hem bu ülkeye hem de Karasu’ya ihanet edersiniz. Kötü belediyeciliklerini gizlemek için ülkeyi karanlığa gömen söylemler kullananlara 31 Mart’ta gereken dersi Karasu halkı verecektir. Karasu’da beka sorunu olmadığını onların yüzüne sandıkta çarpacaktır. Eskişehir’e, Hatay’a, Aydın’a, Çanakkale’ye , Çankaya’ya, Şişli’ye, Kadıköy’e, Beşiktaş’a ve Kadıköy’e nasıl hizmet gidiyorsa, bu il ve ilçeler nasıl Türkiye’nin dikkat çeken kentleri oluyorsa Karasu’ya da aynı hizmet gelecek ve Karasu’da Türkiye’de dikkat çeken bir ilçe olacak. Bunu sağlayacak olan sosyal belediyecilik ile Kerem Erksoy’dur. Erksoy’u birlikte başkan yapacağız, Karasu’yu birlikte yükselteceğiz

 

İktidar belediyeniz neden borç batağındaydı?

 

Son olarak kürsüye gelen CHP Çanakkale Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Çanakkale’de 30 yıldır CHP belediyesi hizmet veriyor. 30 yıldır da Çanakkale’de bir beka sorunu yok. Çanakkale’nin bugün bir altyapı sorunu yok. Tam bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Belediyemiz borç batağında da değil. Biz, muhalif belediyeyken borç batağında değilken, iktidar belediye olan Sakarya Büyükşehir, neden Türkiye’nin en borçlu belediyelerinin başında geliyor? Karasu Belediyesi neden borç batağında?” diyerek başladı. “Barışın, huzurun ve kardeşliğin kenti olan Çanakkale’ye hizmet geliyorsa Karasu’ya da gelecek" ifadelerini kullanan Erkek, "Türkiye’nin beka sorunu 1.Dünya Savaşı’nda, vatan işgal altındayken vardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla beka sorunu bu ülkede 1923’te son buldu. Bırakın bu beka türküsü ile insanları korkutmayı ve kandırmayı. Bu ülkede Kıbrıs harekatı yaşandı, isyanlar oldu, darbeler oldu, ambargolar yaşandı. Ama hiçbir hükümet bir yerel seçim öncesi beka tartışması yapmadı ve bu kadar ağlamadı" dedi.

 

Türkiye’nin beka değil yönetememe sorunu var

 

Türkiye’nin beka sorunu yok, Türkiye’nin yönetememe sorunu var. Ayıplarını bu şekilde örtmelerine izin vermeyelim” diyen Erkek, konuşmasını genel siyasetten örnekler verdiği şu ifadeler ile tamamladı: “Maliye ve Hazine Bakanı kibirli damat açıkladı. 2019 yılında 117 milyar (katrilyon) lira borç faizi ödeyeceğiz. 2020’de 148 milyar lira, 2021’de ise 172 milyar lira faiz ödeyeceğiz. Kayınpeder ve damat bir olmuş, örtülü ödenekten harcıyorlar. Bunun neresinde siyasi etik var? Üretmeyen bir Türkiye işte böyle borç ve faiz sarmalına sokuldu. Sonra da bunları örtmek için beka masalı anlatılıyor. Yerel yönetimi konuşacağımıza, yerel seçimde beka meselesi anlatıyorlar. Bu yalanlara 31 Mart’ta son vereceğiz ve Mart’ın sonunun bahar olacağını Karasu’ya, Sakarya’ya ve Türkiye’ye göstereceğiz