KARASU

Bayramla birlikte Karasu’da eczanelerde yaz uygulaması başlıyor

Eczacılar Odası Karasu-Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, Karasu’daki eczanelerde 16 Haziran Pazar gününden itibaren çift nöbet sisteminin başlayacağını söyledi. Altıntaş, nöbet sisteminin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çapraz uygulama yöntemiyle olacağının altını çizdi.

Kurban Bayramı ile birlikte Karasu’da eczanelerde çift nöbet sistemi başlıyor. Uygulama 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 3 Eylül Salı günü son çift eczane nöbetiyle birlikte sona erecek.

16 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Eczacılar Odası Karasu-Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, “Karasu’da toplam 24 eczane var. Bunun iki tanesi Limandere Mahallesi’nde. Merkezde de bazı eczaneler nöbete girmiyor. Aktif olarak ise 18 eczane nöbet tutuyor. 16 Haziran’dan itibaren her akşam iki eczane nöbetçi olacak. Çapraz uygulama ile birlikte bir eczane merkezde bir eczane ise merkez dışında açık olacak” dedi.

KARASU’DA TEK

Eczanelerin kapanış saatlerinin de güncellendiğini söyleyen Altıntaş, “Sabah 8.30’da eczaneler açık olacak ve akşam 19.00’da kapanacak. Mayıs ayının başından bu yana biz ilçemizde cumartesi günleri tüm eczaneleri açmaya başlamıştık. Bu uygulama Ekim ayının ortasına kadar devam edecek. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki Sakarya’da bütün eczaneler cumartesi günleri yıl boyunca kapalı. Bir tek Karasu’da yazın, cumartesi günleri tüm eczanelerimiz açık oluyor. Ayrıca yazın nöbet sisteminde bir tek Karasu’da çift eczane uygulaması oluyor. Biz hem Karasu halkının hem de buraya gelen tatilcilerin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi