Başkan’dan haklı isyan

Ayşenur Elmacı'nın "Başkan’dan haklı isyan" başlıklı köşe yazısı

Karasu, dolu dolu bir bayramı daha geride bıraktı.

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı bayramlaşmasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’a Karasu’nun sorunlarını adeta bire bir aktardı. Bunu kimse inkar edemez.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu, üvey evlat ve yetim pozisyonunda. Artık bu algının yıkılması için masaya yumruğumuzu vurmamız lazım” diyerek Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’a çıkışta bulundu.

Ki, haklı bir çıkıştı. Çoğu insan Sarı’nın bu tavırlarından rahatsızlık duysa bile, bayramlaşmada ki bu tavırları ve çıkışı kesinlikle yerindeydi. Hakkını vermek gerekiyor.

Karasu’nun gerçek anlamda asayiş sorunu var. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinin tayin istediğini duyuyoruz ve bayram boyunca Karasu’ya ek bir ekip dahi gönderilmediği konuşuluyor.

Sarı’nın bu durumu uygun bir dille ifade etmesi bir kesim tarafından da aslında takdirle karşılandı.

Karasu’nun üvey evlat ve yetim pozisyonunda olduğunu dile getiren Başkan Sarı; “Hem sağlık hem güvenlik açısından ilçemizin birçok sorunu var. Maalesef Karasu her konuda görmezden geliniyor. Bizim artık bu ilçenin hizmet alabilmesi için elimizi masaya vurmamız lazım” demesi gerçekten alkışlanası bir açıklamaydı.

Bölgemizin vekili olarak Lütfi Bayraktar’a serzenişte bulunan Başkan Sarı; “Karasu şu anda Kocaali ile birlikte 1,5 milyon nüfusa sahip. Kolay değil” dedi.

Gerçekten kolay değil. 70 bin nüfusa hizmet etmek var birde 1 milyon nüfusa aynı ödenekle hizmet etmek var. Bu gerçekten çok zor. Bunu dile getirmesi kendisine tepki getirecek olsa da bu açıklamayı basının önünde özgürce yapması gerçekten “bravo” dedirtti.

Sarı; “Çamdağı’ndaki barajın yapılmadığı sürece yaşanan nüfus artışıyla beraber Karasu’nun 5 yıl içerisinde ciddi su sıkıntısı yaşayacak. Karasu bu nüfusla, daha da artan bu nüfusla beraber ciddi anlamda su sıkıntısı çekecek.

En ufak bir yaralanmada bile 50-70 km git gel yapıyoruz. Hesap ettik, devletin taşımak için yola harcadığı parayla 10 senede yeniden hastane inşa ediliyor. Yani eziyetin bini bin para.

Çevik kuvvet gelmiyor. Bizim bunu istememizim sebebi 15 km’lik sahil bandımızın olması. 15 zabıta ile bizim bütün mekanizmayı kontrol etmemiz mümkün değil. Bizim 30 bekçimiz vardı ama şu anda neredeler belli değil. Vali Bey’e geçen söyledik, baktık üç tane gelmiş… Bu bekçiler gece mi gezecekler, gündüz mü?

Emniyet buna bir karar versin artık. Bu iş bile Karasu Belediyesi’nin üstüne düştü. Bütün kamu kurumları çekilmiş sanki yoklar gibi. Artık sizin vasıtanızla masaya yumruğumuzu vurmamız lazım

Biz Büyükşehir’i burada görmek istiyoruz. Vatandaş her şeyi Belediye’den bekliyor. Kaymakamdan beklemiyor, emniyetten beklemiyor, jandarmadan beklemiyor. Herkes sorununu bize söylüyor ama bizim belediye olarak bu kadar ne yetkimiz ne de etkimiz var. Bu dönem sizinle beraber bunları aşıp daha farklı noktada olmak istiyoruz” diyerek sorunları bir bir sıraladı. Gerçekten tebrikler Başkan.