AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın fındık üreticisine yönelik yaptığı açıklamaya Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal tepki gösterdi. Önal, “Sayın Milletvekili Lütfü Bey fındığın fiyatının şımartmayacağını söylüyor. Lütfü Bey söyler misiniz, bu halk 15 Temmuz’da bu yönetime destek verdi, idare yetkisi verdi, güvendi, peki siz ne verdiniz bu millete?” dedi.

VATANIN TEK SAHİBİ SİZ MİSİNİZ?

Başkan Osman Önal açıklamasının devamında, “Pahalılık, kaos… Her şeye bire beş zam gelirken fındık neden bu kadar düşük. Bir kilo fındık ile iki sene önce ne alınıyordu şimdi ne alınıyor? Eriyip giden fark ne olacak? Tamam diyorsunuz ki vatan mı para mı? Elbette vatan. Vatan önemli. Fakat bu vatan sadece bu millete gelince mi vatan oluyor? Sizlerin maaşları, zamları için hemen eli kaldır – indir. Tamam peki, bu milletin hali ne olacak? Fındık fiyatları bu vatandaşı şımartmayacakmış. Hayırdır, siz misiniz bu vatanın tek sahibi” ifadelerini kullandı.

ARTIK ÖVÜNEBİLİRSİNİZ

“Bu vatandaş turist Ömer mi?” diyen Önal, “Vatanın bir bölümü yabancı sermayelere peşkeş çekilmiş ama bu bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. Nasıl bir iştir bu? Bir sizlerin kafası çalışır da bu milletin kafası mı basmıyor. Tabi ki de nerden bileceksin nasıl anlayacaksın milletin halinden. FİSKOBİRLİK’ten maaş alırsın, vekillikten alırsın, huzur hakkı alırsın… Hayırdır bu memlekette bir seçilmiş olarak siz millet vekilleri mi varsınız. Tabi ki de tok olan, boğulma derecesine gelmiş milletin halinden ne anlarsınız. Şu güzel cennet vatanı ne hale getirdiniz. 60 senede yapılamayan batırma işlemini 21 senede başardınız, bravo. Artık övünebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Editör: Güler Çınasoğlu