2024 yılı fındık fiyatı açıklandı. Belirlenen fiyatın ardından Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, basın açıklamasında bulundu. Aksoy, “Açıklanan fiyat üreticiyi şımartmayı bırakın kahır ettirecek bir fiyat” diyerek açıklamasına da şu ifadelerle devam etti:

AKLA ZİYAN BİR DURUM

“Üretim maliyetleri yüzde 100 artmışken, bunun üzerine birde en az o kadar enflasyon farkı varken, fındık fiyatını üretim maliyetinin dahi aşağısında bir rakam açıklamak akla ziyan bir durumdur. Yetki sahiplerine sormak istiyorum, bir sefer de fındık üreticisini şımartsanız ne olur Allah aşkına? Yıllardan beri bir avuç azınlığı şımarttınız yetmedi mi? İnsanımızın, çiftçimizin şımarması için illa isminin Bilal mi olması gerekiyor? Veya Erkan mı olması gerekiyor? Allah aşkına ne olur biraz da eli nasırlı, anlı terli Ahmet’i, Mehmet’i, Ayşe’yi, Fatma’yı yani üreticiyi şımartsanız ne olur?

PİYASA PARA GÖRÜR

Fındığa, üreticimizi şımartacak fiyatı verseniz milletimiz, piyasa para görür. En azından fındık bölgesinin olduğu yerdeki insanlarımızın ekonomisi biraz daha rahatlamış, nefes almış olurlar. Bu arkadaşların idrak edemediği, anlayamadığı ve ısrarla anlamak istemediği bir husus var. İçerisinde yaşadığımız toplumu, bu aziz milletimizi zenginleştirdiğimizde aynı zamanda da devletimizin zenginleşeceğinin farkında değiller. Veya farkındalar ama ne milleti ne devleti düşünüyorlar. Onların zengin etmeyi düşündüğü tek şey bir avuç azınlık, kendi çocukları, kendi yandaşlarıdır.

İSYAN ETTİRECEK RAKAM

Onun için milletimiz fakirleşirken, devletimiz borç içinde ve fakirleşirken bir avuç azınlık kendileri ve etrafları zevk-i sefa içinde yaşamaya devam ediyorlar. Sadece kur korumalı mevduat için bütçeye ek 8- 13 milyar TL yük koydular. Kambur eklediler. Bu parayı bile bir sefere mahsus çiftçilerimizin tamamına pay etseler inanın çiftçi ülkesi olan ülkemizde insanımız biraz daha nefes alır ve rahatlar. Ben tekrardan açıklanan bu fiyat için insanımızın gerçekten mahsulün miktarına şükrederken, fiyatına isyan edeceğini ifade etmiştik. Bu rakam gerçekten maalesef isyan edilecek bir rakamdır.

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Kıymetli üreticilerimize, çiftçilerimize alın terinin korunduğu, ürettikleri ürünün hak ettiği değere satabildikleri, sattıkları ürünlerinden elde ettikleri gelirle insan onuruna yakışır bir hayat yaşayabilecekleri bir gün diliyorum. Dolayısıyla inşallah bu günler uzak değil, Saadet Partimizin iktidarında aziz milletimiz her manada ürettiği ürünü hakkıyla satabileceğini ve bunun karşısında aldığı ücretle insan onuruna yaraşır hayat standartlarına ulaşacaklarını kendilerine şimdiden müjdeliyorum. Ezilen, emek veren, alın teri döken çiftçimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor, bu fiyatı açıklayanlara da yazıklar olsun deyip, bu fiyatı tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini ifade ediyorum. Milletimizin beklentisi en az 180 TL ila 200 TL arası olduğunu tekrardan yineliyorum.”

Editör: Güler Çınasoğlu