Cuma günü AK Parti Karasu İlçe Danışma Programı’nda konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar arasında dikkat çeken bir söylem-tavsiye diyaloğu oluştu.

Başkan Sarı, İlçe Teşkilatı’nda geçtiğimiz günlerde Kocaalili milletvekili Lütfi Bayraktar’a ilçe sorunlarını dile getirmesiyle alakalı bir girişin ardından bu sözlerinin “evrilip çevrildiği” yönünde ifadeler kullandı.

Başkan Sarı’nın her zaman isim ve kurum vermeden tüm basını zan altında bırakan ifadelerine alışığız. Kendisiyle ilgili bir eleştiri yayınlandı mı hemen altına “yalan, uydurma, yaygara” gibi yorumlar gelir ama ne hikmetse haberin muhatabından bir açıklama ya düzeltme gelmez. Demek ki yazılanlar doğrudur.

Meğer öyle değilmiş…

Başkan Sarı ilçe danışma programında yaptığı konuşmada sebebini açıkladı. Sarı dedi ki: “…birileri yazıyor, hiç takip etmiyorum, birileri bana gösteriyor, samimiyetle takip etmiyorum, umurumda da değil”…

İfadelerinden dakikalar sonra kendisine bir ağabey tavsiyesi geldi. Kürsüye gelen Yusuf Alemdar, Başkan Sarı’ya tecrübeyle sabit bir meslek nasihatinde bulundu. Ha, Sarı dikkate alır almaz, keyfi bilir.

Alemdar, “Yazılanları dikkate alacağız, yazılanları takip edeceğiz, yazarların doğru yazdıklarında biz de kendi payımıza düşeni alacağız ama yalanları da, yanlışları da tekzip ederek onlara cevabımızı vereceğiz. ‘Bizler kimseyi önemsemiyoruz, kimseyi dikkate almıyoruz, kimse umurumda değil’ diyemeyiz. Bizim önceliğimiz insan, Her görüşten, her fikirden, her anlayıştan, her beklenti içerisinde olduğunu da aklımızdan çıkarmayacağız…” nasihatinde bulundu.

Şu anekdotu da belirtelim; Başkan Sarı’nın Kocaalili vekil Bayraktar’a serzenişini haklı bulduğumuzu hem teşkilat üyeleri ile olan sohbetimizde hem de diğer görüşe sahip kişilere de söylemiştik. “Karasu ilk defa bir belediye başkanı gördü” de dedik. Yalan yok. Biz, sorunları dile getiren, ilçe için ses çıkaran başkan görmek istiyoruz. Bunu dedik diye muhalefet kanadından eleştiri de aldık.

Ama Sayın Başkan; öyle basını, yazılanı çizileni umursamıyorum diye bir şey yok. Onu geç Sayın Başkan. Biz demiyoruz, Başkanın diyor. Sana üstünden verilen bir ağabey nasihati... Kulak tıkarsan, kulak tıkarlar. Basın olmak, bir kişiyi sürekli boy boy yayınlamak değildir. Onu yapanlar var zaten çevrende.

İnsan, hakkında yapılan eleştirilere bir bakacak ki çevresindekilerin söylemediği, göremediği, yankı odasında “Çok iyiyiz başkanım, doğru yaptık başkanım” diyenlerden hayatta duyamayacağınız tavsiyeleri alacaksınız ki Sayın Alemdar’ın dediği gibi “Bizim önceliğimiz insan, Her görüşten, her fikirden, her anlayıştan, her beklenti içerisinde olduğunu da aklımızdan çıkarmayacağız…” sözlerini tatbik edeceğiz değil mi yapacağınız işlere?

Muhtemelen bu “tavsiye” içeriğindeki yazımızı da görmezsiniz, umurunuzda olmaz, o BİRİLERİ size gösterir. Tavsiyemiz o BİRİLERİ’ne sert tepki koyun ve “Bana göstermeyin” deyin de canınızı sıkmasınlar yok yere.

Siz işinizi yapınız, yolunuz açık olsun. Basın da işini yapacak, kurumların işleyişini tetikleyecek tavsiye ve eleştirilerde bulunacak. Ama naçizane önerimiz, Yusuf Başkanı’n ağabey nasihatini bir kez daha düşünün…

Editör: Nevtan Angün