SİYASET

Aksoy: Sayın vekili suskunluk orucuna davet ediyoruz

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, Lütfi Bayraktar’ın fındık fiyatı belirleme noktasında kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Aksoy, “Sayın vekili suskunluk orucuna davet ediyoruz. Görülüyor ki, konuşarak halka katkıda bulunamıyor” diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın fındık fiyatının belirlenmesine yönelik yaptığı konuşmadan sonra Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, bir açıklamada bulundu. Aksoy, tepki gösterdiği konuşma üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Maaşı kendisine yetmeyen kıymetli vekilimiz, yine vatandaşı düşünerek büyük bir müjde verdi. Fındık fiyatlarını belirleme noktasında, üreticiyi şımartmayacak bir fiyat belirleyeceklerini ifade etmiş. Kendisine sormak istiyorum. Fındık üreticisinin şımartacak olduğu fiyat, kendisinin de telaffuz etmiş odluğu    150 lira mı?

HANGİ BAŞARIDAN BAHSEDİYORSUNUZ?

Bu açıklamayı hayretler içerisinde dinledik. Çok iyi bir yönetici olduğunu da iddia etmiş. Acaba 17 yıldan beri FİSKOBİRLİK başkanlığı görevini yürüten ve vekil maaşı kendisine yetmeyen Sayın milletvekili, başarıyı neye göre belirliyor merak ediyoruz. 17 yıldan beri yöneticisi olduğu FİSKOBİRLİK, hangi başarılara imza atmış? FİSKOBİRLİK’e üye üreticiler, bu başarılardan ne kadar nasiplenebilmiş?

BU FİYAT NEDİR?

Siz bu halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Duyan da fındığa 400 lira gibi bir fiyat verecekler de üretici şımaracak. 135 lira fiyatı nedir fındık için? Ağustos ayında fındığını satıp 80 bin lira cebine koyan üretici, o tarihte aldığı ürüne bugün kaç para ödemesi gerekiyor biliyor musunuz? Fiyatı belirlerken bunu hesap etmelisiniz.

KENDİNİZE GELİN!

Geçen yıl bir ton fındık satarak aldığı ürünü üretici bu yıl alabilmek için bir tondan fazla fındık satmak zorundaysa, sizin açıkladığınız fiyat bir artış değil; azalış, çürümüşlük ve çökmüşlük demektir. Sayın vekil, kendine gel. Fındık üreticisi odluğunuzu söylüyorsunuz, ama üretici geçinemiyor, göremiyor musunuz?

SUÇ SİZDE DEĞİL

Bu milletin hakkı böyle savunulmaz. Bu millete vermeniz gereken paraları, zaten başkalarına vererek şımartıyorsunuz. Biraz da alnı terli, eli nasırlı çiftçimiz şımarsa? Üretici şımarsa ne yapacak? Lüks hayat mı sürecek? Ama suç sizde değil. Suç, siz 17 yıldan beri üreticiye bir katkı sunmadığınız halde, yine sizi bu milletin önüne vekil diye koyanlarda. Halkımız verdiği oyları artık sorgulamalıdır. Sayın vekili suskunluk orucuna davet ediyoruz. Görülüyor ki, konuşarak halka katkıda bulunamıyor. Kendisi bu cümlelerden dolayı esefle kınıyorum”