Ağlamamalı

Aybüke Yıldız'ın "Ağlamamalı" başlıklı köşe yazısı

Uykusuz kalmak, çabalamak her şeyin kötüye gitmesi.

Zamanın öfkesini ben kaybediyorum savaşmak zor geliyor. Günün sonunda dönebileceğimiz bir eviniz yoksa dünya iyi insanlarını kaybetmiş demektir. Her şey paramparça dünya kaybediyor kim kazanacak insan iyice kötüleşti aptallaştı umut.

Umut mu kalmayan gençleri tüketen, kurutan çaldığınız umutlar bazı şeyleri yeni yeni anlıyorum galiba insanlara bazen hak vermek gerekiyor. Neden başka birinin gözyaşları bu soytarıları bu kralları mutlu ediyor? Oysaki ağlamak da güzel evet ama kalbe iyi gelmeli bazen ağlamak acıdan değil ölüme ağlarsın, kabul kaybettiğine ağlarsın, kabul ama aç kaldığına ağlamamalı insan evsiz kaldığına ağlamamalı oyuncaksız kaldığına ağlamamalı bütün çocuklar eşit gülmeli.

Bazen her şey bana masalmış gibi geliyor şiirler yarım kalmalı romanlar yazılmamalı kötüler kaybetmenin sahi kötüler ne zaman kaybedecek hadi ama bu kadar karamsar olmamalıyız.

Ama şair bile çoktan umudunu kaybetmişken başka birilerine umut olmaya çalışmak benim için güç şu an ama toparlayacağız söz veriyorum kendi ayaklarım su durmaya kimseye minnet eyleme devam edeceğim.

Ben kendimi sevdiğim sürece sizler kendinizi sevdiğiniz sürece kaybetmezsiniz zaman bir karmaşa olabilir kötüleri de getirebilir iyileri de götürebilir ama elbet bir gün güzel şeyler olur, olur mu acaba?

Şiirler şiirler şiirler

Yalnız kalmak kötü bir şey değil aslında ama ihanet ve hainliğin olduğu yalnızlık biraz zor kalp kırıcı madem bu kadar iki yüzlü insanlarsınız neden yanımda arkadaşım olmaya çalıştınız.

Aslında menfaati bittiği yerde ihanet başlar çok doğru bir cümle...

Sizlere kaybınız kadar hayatlarda diyorum meşhur şairin dediği gibi iyilikler diliyorum.

Şairler unutulmaz vefalar kolay ödenmez.

Geçen hafta yazımı sizlere sunamamıştım özür diliyorum Çünkü biraz fazla zorbalığa uğradım bunu sosyal medyadan değil günlük hayatta yaşadım herkese vicdanlı olmaya davet ediyorum. Çünkü kimse kimseden üstünden değildir. Herkesin kalbinin üstünlüğü vardır. Kimi hedefle, ahlakla kiminin kötülükle kimin ise iyilik ve kime aşk ile kiminde sevgi ile olur. Şimdilik hoşça kalın haftaya görüşmek üzere…