30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yılı Karasu’da kutlandı. Tören sabah saatlerinde Karasu Kaymakamlığı önündeki Atatürk Büstü önüne çelenk sunulmasıyla başladı.

ÇELENK KOYULDU

Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Arif Rıza Yazıcı, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundu. Ardından ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Müzik Öğretmeni Nesrin Akan Çiftçi yönetiminde İstiklal Marşı okundu.

EŞİNE AZ RASTLANIR ZAFER

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adem Kotaman’ın sunuculuğunu üstlendiği programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ise Askerlik Şubesi Başkanı Per.Atğm.Adem Saygı yaptı. Saygı, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102’inci yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek, topyekun bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz” dedi.

DUA EDİLDİ

Saygı’nın konuşmasının ardından Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Kaymakamlık odasının önünde tebrikleri kabul etti. Ardından ise ilçe protokolü Merkez Mezarlığı’nda ziyaret gerçekleştirdi. Okunan Kur’an’ın ardından Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi’nin nezdinde dua edildi ve ardından program sona erdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu