10 adımda yaz dizisi yapmak

Henüz yaz dizileri başlamadan zekânızla dalga geçilmeden önce sizin de bir yaz dizisi yapabilmenizi sağlayacak altın formülü sizlerle paylaşacağım. Kâğıt kalem çıkarıp lütfen not alınız.

1-) Öncelikle bir Akdeniz veya ege taraflarında bir köy/ kasaba bulunur.

2-) Köy ahalisi figüran kadro olarak 3 kuruşa oynatılır.

3-) Maliyeti düşük fakat daha önce başka dizilerde oynamış yaşlı oyuncu kastı yapılır.

4-) Şive yapamayan fakat ısrarla yapıyormuş gibi yapan yardımcı oyuncularda eklenir.

5-) Son evrede güzel kız ve yakışıklı çocuk da başrol olarak diziye eklenince gerisi yazarların bu ikisi arasındaki aşkı nasıl işlediğine kalıyor. Tabi genelde bu diziler komedi dizisi olacağı için konunun bu tarz işlenmesi gerekir.

6-) 13 yaş seviyesi komedi unsurları senaryoya eklenir.

7-) Bir bölüm başrol oyuncularından birinin ikizi çıkar, bir bölüm loto tutturulur, bir bölüm hazine bulunur, geri kalan bölümlerde akıl almaz yanlış anlamalar ekledin mi 13 bölümü kurtarırsın.

8-) Başrollerin ikisi de köylü ya da ikisi de şehirliyse dizi tutmaz mutlaka birinin farklı olması lazım. Zengin-fakir de olabilir dönem, dönem değişir bu.

9-) Bu dizilerde kesinlikle küfüre yer yoktur. "Lan" bile denmez "Len" denir. En argo kelimeler odun, eşek, salak gibi kelimelerdir ki gerçekte köy meydanları hep böyledir ağır İstanbul Türkçesi kullanırlar.

10-) Artık hikâyeniz, senaryonuz ve oyuncu kastınız hazır olduğuna göre birde güzel yaz dizisi ismi gerekiyor. " Ahududu Mevsimi, Böğürtlen Ağacı, Dut Pekmezi gibi yazlık meyvelere atıfta bulunabilirken Köyün Delisi, Fantastik Köylü, Bi Acayip Köy gibi kırsal alanlara atıfta bulunabilirsiniz veya aşk vurgusu yapabilir Zıpçıktı Aşk, Deniz Aşk ve Güneş, Bu Sıcakta Aşk gibi isimlerde koyabilirsiniz.

Şaşırtıcı derecede televizyondaki tüm yaz dizilerinin birbirine benzemesine şaşırmayın. Oturup yarım saatte sizde bir yaz dizisi yazabilirsiniz. Formülü verdim. Şşşt aman kimse duymasın len mazallah bir yeni yaz dizisi daha başlayabilir gari!