Karasu’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı. Karasu Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na, Liman Başkanı Gökhan Peker çelengini bıraktı. Ardından ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

Çelenk töreninin ardından Karasu Yeni Mahallesi’nden ilçe protokolü denize açıldı. Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve ilçe protokolünün bulunduğu gemiye Sahil Güvenlik, Polis botu, Karasu Liman Başkanlığı’na bağlı tekneler, Büyükşehir İtfaiye’ye bağlı Cankurtaran ekipleri ve balıkçı tekneleri Türk Bayraklarıyla süslü tekneleriyle etti. Sahil Park açıklarında ise ilçe protokolü; Müftü Mehmet Aydın’ın eşliğinde şehitler anısına dua etti ve ardından denize çelenk bıraktı.

GÖRSEL ŞÖLEN

Törende deniz üstünde ise adeta görsel şölen yaşandı. Tüm tekneler bayraklarla süslenirken, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler siren çalarak tören kortejini selamladı. Karasu Liman İşletmesi’ne bağlı römorkör de su sıkarak kutlamalara eşlik etti. Kutlamaların sonunda gökyüzüne de kalpli balonlar da bırakıldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Nevtan Angün