Selman Yümnü'nün "Sonunda bu da oldu" başlıklı köşe yazısı

Son zamanlarda ülkemizde fiyatına şaşırmadığımız bir ürün neredeyse yok. Öyle ki vatandaşlar arasında fahiş fiyatlara boykot bile başladı. Son olarak Antalya'da yer alan bir otelde konaklamak isteyen vatandaşımız, İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdı. Ancak otele gittiğinde 'milliyet farkı ücreti' ile karşılaştı.

Önceki haftalarda dikkat çekmeye çalıştığım fiyat farkı konusu böylelikle farklı bir boyuta evirilmiş oldu. Almayan da hizmet veren seyahat acentelerinin tatil için Türkiye’de pazarladıkları otellerin uçak ve transfer hizmetleri de dahil edildiğinde bile Türkiye’den satın almaya göre yüzde 30-40 oranında daha ucuz olduğunu görüyorduk.

Bu hafta ise olay farklı bir boyuta ulaştı ve tatilini İngiliz bir firma üzerinden alan Türk vatandaşı otele gittiğinde kendisinde 120 Euro ‘MİLLİYET FARKI ÜCRETİ’ tahsil edildi. Bakın talep edilmedi direk tahsilat gerçekleşti. Aksi takdirde otele girişinin yapılamayacağı söylendi.

Limak Lara Oteli’ne aynı tarihler ve aynı oda için İngiltere ve Türkiye üzerinden iki farklı rezervasyon yapıldığında İngiltere fiyatı 588 sterlin yani 24 bin 100 TL Türkiye fiyatı 26 bin 500 TL. Üstelik milliyet farkı alınacağına dair bir uyarıda bulunmuyor.

Şimdi merak edilen Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bu durum karşısında adalet sistemimiz nasıl bir aksiyon alacak ve herhangi bir yaptırım olacak mı?

Ya da Turizm Bakanlığı ilgili otel hakkında herhangi bir denetleme ya da yaptırımda bulunacak mı?

Bu olay tüm ülke vatandaşlarına yapılmış bir hakarettir ve elbet bir sonucu olmalıdır. Tüm ülke vatandaşlarına ikinci sınıf insan muamelesi yapılmıştır. Bu tüm ülke vatandaşlarına karşı işlenmiş bir suçtur.

Tatile gittiğimizde bazı Türk vatandaşlarının sınırı aşarak olumsuz olaylara karıştığını biliyoruz ama otele gelen Alman, İngiliz, Rus ya da Ukraynalı turistler çok mu masum oluyorlar? Uzun süreler bu sektörde çalışmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yabancı vatandaşlar da en az Türk vatandaşları kadar kural tanımaz olabiliyor.

Yapılacak uygulama IRKÇILIK yapmak değil düzeni bozan müşterinin hangi milletten olduğuna bakılmadan kapı dışarı etmektir. Aynı ücreti hatta daha fazlasını ödediğimiz otellerde ikinci sınıf insan muamelesi görmek değil tatildeki amacımız.

Umarım en kısa sürede LİMAK LARA OTEL bir bedel öder ve diğer otellere de ders olmuş olur.

İçinden geçtiğimiz dönem resmen Türklerin canını nasıl sıkarız, nasıl bu cennet ülkeyi bu ülkenin sahiplerine nasıl dar ederiz üzerine kurulmuş bir sistem gibi.

ALLAH hepimize sabır versin…

Mutlu haftalar.