Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, açıklamada bulundu. Başkan Karakaş, “Mevcut Belediye Başkanı İshak Sarı Beyefendi mahallelerde tek başına gezemiyormuş gibi hemen hemen her mahalleye Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile gidiyor. Kahvelerdeki konuşmalarının çoğunda Karasu ile ilgili projeleri anlatmak yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul, İzmir Belediyelerini anlatıyor” diye konuştu.

DERS VERMİŞTİR

“İstanbul seçimlerinin kaybetmenin acısını Karasu’da bile hissediyorlar” diyen Semih Karakaş, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 seçimlerinden sonra ne yapmıştır; malumunuz pandemi döneminde İstanbul’da yaşayan, ekonomik durumu kötü olan hanelerin su ve doğalgaz faturalarını ödemiştir. Besine ulaşamayan çocuklara gelişimlerini sağlıklı sürdürebilmeleri için ‘Halk Süt’ projesi ile süt dağıtmıştır. 190 bin öğrenciye burs verilmiş, üniversite öğrencilerini cemaat yurtlarından kurtarıp, öğrenci yurtları açılmıştır. Dört yaşına kadar çocukları olan annelere ‘AnneKart’ projesi ile ücretsiz ulaşım sağlanmıştır. Biraz bile yağmur yağsa göle dönen alt geçitleri, meydanları deniz suyundan kurtarmışlardır. Yani CHP, sosyal belediyecilik dersi vermiştir, vermeye de devam edecektir” dedi.

SARI’YA SORULAR

Karakaş,Şimdi soruyorum sayın mevcut başkana, 5 yıldır yapmadığı yolları ne zaman asfaltlayacak? Bir önceki belediye başkanına arsa satıyor diye eleştirilerde bulunuyordu. Kendisi arsa satışı yapmayı ne zaman bırakacak? Vatandaşın imarda en ufak hatasını affetmeyip cezalar kestirmeyi gayet iyi biliyorken, Denizköy Mahallesi’nde deniz kenarında, bir cemaat liderine ait olan tatil köyü benzeri yere para cezası kesmişken yıkıma ne zaman başlayacak? Belediye, personel ayırmayı, adam kayırmayı ne zaman bırakacak? Kendi avukatlık ofisini devrettiği Adapazarı’ndan gelme avukat arkadaşı meclis üyeliği listesine yazarken neyi planlamıştır? Kurudere Mahallesi’nde ülkenin ekonomik krizde olduğunu dile getiren Sayın Başkan, acaba kendisinin de üyesi olduğu iktidar partisini mi eleştirmiştir? Sokak hayvanlarını Camitepe’de ölüme terk edenler acaba geceleri evlerinde rahat uyuyorlar mı? Belediyede personel yükü ağır diye belediyeden çıkardığı 170’ten fazla çalışanın yerine neden Karasulu olmayan 150 kişi alınmıştır? Belediye İmar Komisyonu’na danışman adı altında, zamanında fetö soruşturması geçiren kişi neye istinaden belediyede danışmanlık yapıyor? Bir önceki belediyeyi kullandığı hibeli krediler ile eleştirirken kendi döneminde Denizbank ve Yapı Kredi Bankası’ndan 40 milyonluk kredi neden kullanılmıştır?

CHP Karasu Basın Servisi