18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Adatepe İlk ve Ortaokulu’nda bir program düzenlendi. Okul binasında yapımı tamamlanan 100 kişilik yeni salonda gerçekleştirilen program öncesi, protokol ve veliler eşliğinde salonun açılışı gerçekleştirildi. Adatepeli şehit Müslim Tıkan’ın adı verildi. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Adatepe Muhtarı Ahmet Karaman; Okul Müdürü Ömer Ünal, eğitimciler ve velilerle birlikte kesti. Programda öğrencilerin seslendirdiği şiirler, oratoryo ve sahneye konulan tiyatro ile halk oyunları gösterisi hem duygu dolu anlar yaşattı hem de beğeni topladı.

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan okul öğrencilerinden Busenur Yılmaz, “Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103.yılını kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Vatan uğruna canını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Mihriban Sultan Angın ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri okudu. Sinevizyon gösterisinin ardından anasınıfı öğrencisi Rafi Ozan Tetik’in okuduğu ‘Çanakkale’ adlı şiir büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından sahneye konulan oratoryo da büyük beğeni topladı. Gülnur Keskin’in ‘Çanakkale’ şiiri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, sahneye konulan halk oyunları gösterisi ise beğeniyle izlendi. Sılanur Köksal’ın okuduğu ‘Bir Asker Mektubu’ ise salondaki bazı velilerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. ‘Çanakkale’den Havadis Var’ adlı tiyatro gösterisi büyük alkış aldı.

 

Programın sonunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ömer Ünal, “Fedakar ve cefakar aslan yürekli vatan evlatlarımızın ortaya koyduğu büyük kahramanlığı sahneye taşıyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Biz de Adatepe halkı olarak, kahraman Türk ordumuza biraz olsun manevi destek olmak üzere bir kampanya başlattık. Afrin’deki ordumuz için mahalle olarak el ele verdik ve bir yardım toplamaya başladık.  ‘Adatepe’den Afrin’e Gönül Köprüsü’ ismini verdiğimiz kampanyamız için verilen destek de bizi memnun etti. Aynı doğrultuda okulumuza kazandırdığımız bu salona da mahalle şehidimizin ismini verdik. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz” dedi. Konuşmanın ardından salonun yapımında emeği geçenlerden Adatepe Muhtarı Ahmet Karaman, eğitimci Hakkı Kudu ve Özcan Köksal’a birer plaket verildi. Plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ile Şube Müdürleri Halil Dursun ve Fikret Güldemir verdi.