Karasu’da yağan her şiddetli yağış sonrası ilçe merkezindeki iki bölge Venedik’e dönerdi. Bir tanesi stat bölgesi, diğeri meslek lisesi civarı...

 

Bu mini Venediklerin ilki, Mehmet İspiroğlu döneminde çözüldü. Karasu için bir nimet olan ve doğu-batı istikametinde uzanan açık kanala, yağmur suyu tahliye kanalları bağlandı ve sorun büyük ölçüde ortadan kalktı. Artık stadın doğusu ve Stad Caddesi civarı Venedik olmuyor.

 

Gelelim Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi göletine. Yağan her yağmurda buradaki öğrencilerin ve eğitimcilerin yürekleri ağızlarına geliyor. Hele ki şiddetli bir yağmursa, bölümler zemin katlar perişan... Zamanında yağmur suyu kanalları ve alt yapıda kullanılmak üzere malum kredi çekildi. Bu bölgeye el atılmadı.

 

Mevcut başkan buraya el atar mı bilinmez. Ama her şiddetli yağmur da aynı çile de göz göre göre çekilmeli mi bunu sormak lazım? İlçemizin içerisinden geçen o kanal boşuna yapılmadı. Bir nimettir. Şimdi istesen o kanalı açacak para da yok, ekip de... Yağmur suyunun tahliyesi için açık kanal şart! Borular, künkler, yer altına ne kadar lira gömersen göm, T-I-K-A-N-I-R!

 

Çünkü zeminimiz kum. Bunu çocuk bile bilir. Karasu’nun ortasından geçen açık kanala yağmur suyu tahliye kanalları ile besleme yaparak Atatürk Bulvarı’ndaki ve meslek lisesindeki mini göletin oluşmasına engel olabilirsiniz. Eğer cumartesi günü yağan yağmur yarım saat daha sürseydi, siz o zaman görürdünüz şenliği (!)

 

Meslek Lisesi bölgesi ve bulvar civarına el atılması şart. Bu yağmurlarla provaları güzel atlatıyoruz ama günü geldiğinde sınıfta kalacaksınız haberiniz olsun. Esnafın ve halkın malına zeval gelmeden bu mini göletlerin oluşmasına engel olursunuz umarız.