Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karasu İlçe Temsilciliği tarafından robotik-kodlama, okçuluk, zeka oyunları ve ebru sanatı kursları 18 Şubat’ta başlayacak. Kurs başvurularının 14 Şubat’a kadar devam edeceğini belirten TÜGVA Karasu İlçe Temsilcisi Necati Tok, “Hafta içi olan kurslarımız 18 Şubat, hafta sonu olan kurslarımız ise 23 Şubat tarihinden itibaren başlayacak. Veliler Halk Eğitimi Merkezi’ne gelerek başvuruları yapabilir. Robotik-kodlama, ebru sanatı ve zeka oyunları kurslarımız TÜGVA Karasu İlçe Temsilciliği’nde olacak. Okçuluk kursumuzu ise Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapacağız.” şeklinde konuştu. Tok, TÜGVA Genel Merkezi ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün yapmış olduğu protokol çerçevesinde kursların Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacağını söyledi.

 

Kapımız herkese açık

 

Kurslara başvuru kriterlerinden de söz eden TÜGVA Karasu Temsilcisi Tok, “Robotik-kodlama kursumuza katılım yaşı en az 10 olmalı. Okçuluk kursumuzda en az 8 yaş isteniyor. Ebru kursumuzda ise en az 14 yaş şartı var. Zeka oyunları kursumuza da en az 6 yaşındakiler başvuruda bulunabilir. Belirttiğimiz yaş sınırlaması minimum yaş sınırlaması. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Kapımız herkese açık. Gençlerin sosyal anlamda fayda sağlayabileceğini düşündüğümüz merkezimize herkesi davet ediyoruz” dedi. Necati Tok, kursların saat ve günlerinin velilerden gelen talepler doğrultusunda değerlendirilip bir plana bağlanacağını sözlerine ekledi. Kursların Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında gerçekleşeceğini belirten Tok, vatandaşlarda gelen talepler doğrultusunda da farklı alanlarda da kursların açılabileceğini ifade etti.

 

Yakında hizmetinizde

 

Karasu’nun kötü alışkanlıklar bakımından yoğun bir bölge olduğuna değinen Necati tok, “Biz hareket ederken bir tane çocuğa faydalı olabilirsek, bir çocuğu kötü alışkanlıklardan çekip iyi kaliteli insan olarak yetiştirebilirsek en büyük mutluluğu yaşarız. İnşallah, gençliğe faydalı oluruz. Bizim bu konu ile ilgili başka bir beklentimiz yok. TÜGVA ekibimizi gayet kaliteli kişilerden oluşturduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu. TÜGVA’nın oluşum aşamasında Karasu Kaymakamlığı, Karasu Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş adamlarının desteklerini esirgemediklerini de belirten Tok, “Yaptığımız çalışmalarda maddi güce ihtiyacımız vardı. Destek verenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Tok, TÜGVA Karasu İlçe Temsilciliği’nin çok az eksikliklerinin olduğunu ve yakın zamanda tamamlanmış haliyle Karasu halkının hizmetine açılacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

 

HABER: Esra Aydın