Karasu Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Perşembe günü saat 14:00’da belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya katılımın yoğun olmadığı görülürken, gündem maddesi olmadan bir araya gelen meclise Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Uğur başkanlık yaptı. Yaklaşık 8 dakika süren Mart ayı meclis toplantısı, gündem maddesi olmadığı için Çalışma Yönetmeliği’ne göre toplantının kapatılması kararı verildi. Meclise başkanlık eden Uğur, toplantıyı kapatmadan önce yaptığı konuşmada “Buradaki meclis üyesi arkadaşların siyasi görüşleri veya fikirleri ayrı olabilir. Ama inanıyorum ki, Karasu’nun inandığımız ortak doğruları için güzel çalışmalar yapıldı. İster istemez kırıcı sözler söylendi, davranışlarda bulunuldu. Burada tartışılanlar burada kalacak ve sivil yaşamımızda bir araya geleceğiz, Karasu’da bir arada yaşayacağız. Bundan sonra görev alacak meclis üyesi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diyerek bir nevi veda konuşması yaptı.

 

 

Şentürk, grubu adına konuştu

 

AKP’li meclis üyesi Yakup Ayar, Uğur’un konuşması sonrası bir soru önergesi vererek geçmiş dönemlerin bazı bütçelerin ve tutanakların yazılı olarak verilmesini talep etti. Talebin olumlu yanıtlanmasının ardından MHP’li meclis üyesi Fatih Şentürk söz aldı. Şentürk, “Bu toplantı, dönemin son meclisi.  İsterdim ki, meclis üyesi arkadaşları bu toplantıda tam kadro hazır bulunsun. İlk meclise nasıl bir heyecanla gelindiyse, son meclise de aynı katılımın gösterilmesini beklerdim. Hele ki başkan İspiroğlu’nun katılarak Karasu halkından, belediye meclisinden ve personelinden de helallik almasını isterdim. Bu yüzden gelmeyenleri ve başkanı kınıyorum. MHP grubu olarak, beş yıl boyunca Karasu’nun menfaatleri için muhalefet görevini yerine getirdik. Bazı konularda destek olmaya çalıştık. Bazı konularda ise yanıldık ve personele, başkana güvendik, birileri tarafından yanıltılırdık. Hepsinde de Karasu’nun menfaatlerini düşündük ve içimiz rahat. Grubum adına, meclis üyesinden, personelinden, başkandan ve Karasu halkından helallik istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hakkını helal etmedi

 

Şentürk’ün ardından AKP’li meclis üyesi Osman Suiçmez de söz aldı. “Başkanımızın son toplantıda burada olmasını ben de isterdim” diyerek sözlerine başlayan Suiçmez, Şentürk’e “Bu helalliği başkanın adına istiyorsan ben hakkımı helal etmiyorum" diyerek "Yaptığı işlerden dolayı, adaletsiz olduğu için hakkımı helal etmek istemiyorum” ifadelerini kullandı. Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hamza Uğur, “Söylemler farklı yere gidiyor. Başkan Mehmet İspiroğlu, toplantıda yok. Bu yüzden söylemler bize yakışmıyor. Herkese çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek seçim öncesi son toplantının kapanışını yaptı. Meclis üyeleri, MHP’li meclis üyesi Muharrem Kara’nın çağrısıyla tokalaşarak birbirlerine veda etti ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından salondan ayrıldı.