Remzi Akbaş'ın "Sezona hazır mıyız?" başlıklı köşe yazısı

Bu sezon Karasu'ya gelecek olan tatilcilerin sayısında önemli artış bekleniyor. Bu artışın bir nedeni de uzmanların İstanbul'da sürekli deprem olasılıklarını gündeme getirmesidir. Elbette depremin ne zaman olacağı nokta atışıyla belirlenmesi mümkün değil. Ancak bilimsel olarak bazı jeolojik hareketler izlenerek bunun süresi yaklaşık tahmin edilebiliyor.

Dolayısıyla her yıl olduğu gibi gerek İstanbul (büyük çoğunluk) gerekse çevre il ve ilçelerden tatilcilerin gelmesiyle birlikte Karasu'da büyük bir nüfus yoğunluğu ve buna bağlı yaşamsal sosyal sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunların en başında trafik sorunu geliyor. Onu çevre kirliliği, güvenlik, sosyal kullanım alanların yetersizliği, enerji ve su kesintileri ile sinek istilası gibi izliyor. Sorunların çözümü noktasında ne kadarı hizmete gireceğini şimdilik bilemiyoruz.

Yakın geçmişte şöyle bir çalışma yapılmıştı.

25 Eylül 2017 yılında Karasu'ya atanan ve yaklaşık 3 yıllık görev süresi sonrasında 24 Temmuz 2020 tarihinde görevinden ayrılarak Yalova Vali Yardımcısı olarak atanan Sayın Aziz Mercan döneminde yaz sezonu öncesi birim müdürleri ve diğer kurumlarla hazırlık toplantısı yapılır ve kurumların yıllık çalışma faaliyetleri de bir kahvaltılı toplantıda basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulurdu. Böylece kamuoyu ile kurumların entegrasyonu sağlanırdı. Onun döneminde eğitimden, sağlığa, turizmden sanayiye ve güvenlik tedbirlerine kadar birçok hizmetler hayata geçirilmişti. Basınla sürekli irtibat halindeydi.

Ancak kendisinden sonra gelen Ahmet Naci Helvacı döneminde böyle bir çalışma göremedik. Toplumun sorunlarını defaatle dile getirmiş olduğumuz halde yeterli çözümler üretilemedi. Ve sessizce geldiği görevden 3 yıl 26 gün sonra şov yaparak gitti.

24 Ağustos 2023 tarihinde Karasu'ya atanan yeni Kaymakam Sayın Mehmet Uğur Arslan'ın başkanlığında sezon öncesi nasıl bir çalışma yapılır bilemiyorum. Bu konuyu takip edeceğiz.

İkinci dönemine başlayan Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı; ilk görev döneminde Karasu'da yaşanılan tüm sıkıntıların farkında. Yaptığı hizmetlerden olumlu olanı da var, olmayanı da...

Bu açıdan yaz sezonuna böyle bir tecrübeyle girecek olmasının avantajını en iyi şekilde kullanması gerekiyor. Aksaklıklar noktasında (ekolojik gerekçeler hariç) hiçbir bahanesi olmamalı.

Basınla olan uzaklığını bir tarafa bırakıyorum; Karasu'da en başta gelen trafik ve park sorununu çözmesi gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde söz verdiği "Katlı otopark ve üst geçit projesi" acilen başlatılmalıdır. Yayaların geçiş güzergahında araç park sorunları her zaman "sorun" olmuştur. Bu nedenle vatandaşlarla araç sürücüleri arasında çoğu kez tartışma yaşanmıştır. Özel otomobiller sitelerin dış yoluna park edilerek diğer araçların ve yayaların geçişleri engellenmektedir.

Emniyet ve güvenlik açısından bakıldığında; önceki dönemlerde geçici görevle gelen ekiplerin (çevik kuvvet) yetersizliği ve bazı sorunları nedeniyle hizmet verilmesinde görülen birtakım aksaklıkların mutlaka çözülmesi gerekiyor. Özellikle geçici personelden ziyade kalıcı personelin artırılması gerekiyor. Karasu'da ilk yaz dönemini geçirecek olan Emniyet Müdürü Sayın Ali Üzmez'in bu sorunları dikkate alacağını bekliyoruz.

Elbette bütün bunlar toplumun sosyal yaşamı için olmazsa olmaz hizmetlerdir. Bakalım bu dönemde Karasu önceki dönemlerde yaşanılan sorunlardan uzak yaz sezonuna hazır olacak mı?