Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından siyasi partilerin Karasu ilçe başkanları ve partilerin adayları, seçimin sonucu hakkında görüş bildirdi. İşte adayların ve başkanların seçim değerlendirmeleri:

 

İshak Sarı

(Cumhur İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı)

Bir seçimi daha geride bıraktık.  Bu seçimi de zaferle taçlandırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Öncelikle seçim sonuçlarının ilçemiz için hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum. Tabi ki her seçim de olduğu gibi bu seçimde bizim için ayrı bir tecrübe ve anlamlar yüklü bir seçimdi.  Seçim sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde incelememiz önümüzdeki yol haritasını belirlememize yardımcı olacaktır. Biz davasına adanmış milletine hizmet etmek için yola çıkmış bir partinin mensupları olarak toplumun içerisinde her kademede hayır ve iyilik için mücadele verdik vermeye de devam edeceğiz. Bizi tanımayanlar ön yargıları ile hareket edenler, algılara kapılanların ileriki zamanlarda bizi tanıdıkça kanaatlerinin değiştiğini göreceğiz.  Biz hiçbir zaman milletimizin ve ilçemizin aleyhine olabilecek bir işin içinde olmadık.  Tarafı da olmadık. Görevimizi bu anlayış ve düsturla yürüterek ilçemize maksimum seviyede hizmet etme gayreti içerisinde olacağız.  Seçim süreci içerisinde gayret gösteren, çalışan başta AK Parti ilçe teşkilatımız ve tüm kademeleri olmak üzere MHP ilçe teşkilatı ve tüm kademelerine,  ilçe halkımıza yürekten teşekkür ederim.

 

Hasan Yavuzyiğit

(AK Parti Karasu İlçe Başkanı)

Seçim süreci boyunca bizlere gösterilen sağduyu ve teveccühe teşekkür ediyoruz. Kazananın Karasu olduğunu düşünüyoruz. Hep birlikte, bu güzel ilçemizi hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm Karasu halkına sevgi, saygı ve selamlarımızı sunuyprum.

 

Münir Ali Kara

(MHP Karasu İlçe Başkanı)

Biz Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun olarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Süreç boyunca Ak Parti Karasu Teşkilatı ile son derece uyumlu çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Teşkilatımızdan ciddi destek gördük. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Seçimi kazanmaktan daha önemlisi Cumhur İttifakı’nı Karasu’da temsil etme onurunu yaşıyoruz. Yaşadığımız bu onur, yakaladığımız bu uyum, Liderlerimizin üstünden almaya çalıştığımız bu yük ve elde ettiğimiz bu başarı bizi ziyadesi ile memnun etti. Bir nebze de olsa görevimizi yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm seçmenlerimize teşekkür ediyoruz. Sonucun tüm Türk İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

 

Nurhan Aydın

(CHP İlçe Başkanı)

Her seçim, halkımız için yeni bir başlangıçtır. Bu seçim sürecinde biz Karasululara verdiği umut ve enerji için sayın Kerem Erksoy’a, desteğini hiç bir zaman eksik etmeyen İl Başkanımız Erdoğan Isır ve yönetimine, millet vekillerimize, ilçemize bahar getirmek için mücadele vererek gecesini gündüzüne katan genç, yaşlı, kadın, erkek tüm yol arkadaşlarımıza, son virajda ilçemizde bayram havası estiren Cumhurbaşkanı adayım Muharrem İnce ve Altınok Öz ile Akif Hamzaçebi’ye, gönderdikleri destek mesajlarıyla yanımızda olan sayın Ekrem İmamoğlu ve Yılmaz Büyükerşen’e sonsuz teşekkürü bir borç bilirim. Biz, hizmet için bu yola çıktık. Bu seçimlerin tun vatandaşlarımıza hayırlı olmasını göreve gelen arkadaşlarımıza da başarılar dilerim. Biz, Karasu için her türlü desteğe hazırız. Altı meclis üyemiz, daima Karasu’nun hizmetinde olacaktır Karasu için birlik beraberlikle, sevgi, saygı çerçevesinde hizmete hazırız.

 

Kerem Erksoy

(Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı)

Bizlere bu yolda maddi ve manevi destek olan, emeklerini ve dualarını eksik etmeyen sizlere teşekkür ediyorum. Seçilen arkadaşımıza, beş yıl görev alacağı bu sürede başarılar diliyorum. Her vatandaşımıza parti ayırmaksızın eşit hizmette bulunmasını; belediyeyi düştüğü bu durumdan daha iyi noktalara taşımasını temenni ediyorum. Karasu’daki hemşerilerimden ricam ise seçimin bittiğini unutmayınız. Seçimde olan gerginlikler, geride kaldı. Arkadaşlıklarınız, dostluklarınız ve komşuluklarınız baki kalacaktır. Lütfen bunu aklınızdan çıkartmayınız. Ben doktor Kerem, sizlere hizmet etmeye devam edeceğim.

 

Oğuzhan Coşkun

(Saadet Partisi İlçe Başkanı)

Seçim kampanyamız boyunca, oy versin veya vermesin bizleri her gittiğimiz yerde muhabbetle karşılayan tüm hemşerilerimize teşekkür eder, seçimi kazanan Cumhur İttifakı Adayı İshak Sarı ve ekibini tebrik ederim. Seçim süreci boyunca gerici üsluptan çok yapıcı olmaya çalıştık. Bilmeden de olsa kalplerini kırdığımız arkadaşlarımız, vatandaşımız varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Başta Belediye Başkan Adayımız Kerim Ali Aksoy olmak üzere meclis üyesi adaylarımız, teşkilat mensuplarımız, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçimlerin halkımıza Karasu’muza ve ülkemize hayırlısı olmasını temenni ediyorum.

 

Kerim Ali Aksoy

(Saadet Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı)

Seçim sonuçlarının Karasu’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımız boyunca bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Seçim çalışmasında kıt kaynak maddi imkanlara rağmen diğer teşkilatlardan geri kalmayacak üstün bir çaba ile bu seçimi geçirmiş olduk. Bu seçimin kazanan veya kaybeden değil, Karasu’ya ve Karasuluya hizmet etme yarışı idi. Halkımız bu yarışta tercihte bulundu. Tercihlerini Cumhur İttifakı Karasu Adayı İshak Sarı’dan yana kullandı. Neticede Karasu’ya daha faydalı olmak, yapılan yanlışları, eksiklikleri düzeltmek ve Karasu’yu geliştirmek adına tekrar Ak Parti adayına destek verdiler. Umarım partizanca tutum sergilenmeden, bu güne kadar Ak Parti döneminde yapılan yanlışları düzeltmeyi, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, adaletten, şeffaflıktan, dürüstlükten, çalmadan ve çaldırmadan hizmetlerini gerçekleştirirler.  Bu seçimin en çok kazananlarından birinin bizim olduğumuza inanıyorum. Bunun nedeni ise kimseye oy olarak bakmadım, seçim sürecinde nasıl oyu artırabilirim değil nasıl insanlarımızı aydınlatabilirim düşüncesiyle çalışma yaptım. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseye itici bir üslup kullanmadan çalışmamızı yürütmeye gayret ettik. Bu süre zarfında kimseyi kırmamaya gayret ettik. Bilmeyerek de olsa eğer seçmenlerimizin gönlünü kırdıysak biz onlardan helallik istiyoruz ve özür diliyoruz. Bize yapılan bir çok ayrıştırıcı siyasetlerden dolayı ileri geri mesnetsiz konuşanlarda oldu biz onlara da hakkımızı helal ediyoruz. Dinde kardeşiz, yaratılışta eşitiz. Kimsenin kalbinin kırmanın ne Karasu’ya ne de birbirimize faydası olacak. Mehmet İspiroğlu ve Kerem Erksoy’a bize karşı üsluplarından dolayı teşekkür ediyoruz. İshak Sarı ve ekibini ise tebrik ediyoruz.

 

Levent Arslan

(İYİ Parti İlçe Başkanı)

Milletin teveccühü kimeyse o kazandı. Karasu kazandı. İshak Sarı da Karasu’nun bir evladı olarak göreve getirildi. Biz bu seçimde bir taraf olmadık. Taraflı hareket etmedik, Karasu’nun kazanmasını istedik. Herkesin de saygı duyması lazım. İshak Sarı’ya önümüzdeki beş yıl boyunca başarılar diliyorum. Adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde, Karasu’nun hak ettiği biçimde yönetilmesini umut ediyorum.

 

Hasan Eminoğlu

(BBP İlçe Başkanı)

Sonuçtan memnunuz. Siyasi açıdan bakarsak 500 taban oyu olan bir parti olarak oyumuzu 6-7 binlere çıraktık. Sıfırdaki bir partinin 20 bin oy alması beklenemez. Her aday kazanmak için sahaya çıkar. Allah, nasip etmedi. İkinci meclis üyeliğini 70 oyla kaçırarak Millet İttifakı’na vermiş olduk. Tüm Karasu halkına ve seçmenimize teşekkür ediyorum.

 

Mehmet İspiroğlu

(BBP Karasu Belediye Başkan Adayı)

Seçmenin iradesine saygı gösteriyoruz. İki dönem bize yetki veren Karasu halkı, tercihini iktidardan yana kullandı. Şimdi görev sırası başkasına gelmiştir. Kazananın Karasu olmasını dileriz. Bizlere gönül veren, destek veren, yanımızda olan ve bizimle gecesini gündüzünü harcayan herkese şükranlarımızı sunuyorum.