Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olan İshak Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve yönetim kurulu üyeleriyle birlkte, ilk ziyaretini MHP Karasu İlçe Teşkilatı’na yaptı. Sarı ve beraberindekileri MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, MHP Kadın Kolları Başkanı Tuba Demet Tiryaki, yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri karşıladı. İttifak kapsamında MHP’den aday çıkartılmayarak AK Pati’nin adayının destekleme kararı alınmasından sonra ilk ziyaret Salı günü gerçekleşmiş oldu. Ziyarette ilk olarak söz alan MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, her seçimin kendi içinde zorluklar taşıdığını ifade etti. “Önümüzdeki yerel seçim süreci, Türkiye tarihi içerisinde eşi benzeri görülmemiş, zorlu bir süreçten oluşacak” diyen Kara, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

Kara’dan Cumhur İttifakı vurgusu

 

“Her partinin kendi adayıyla yerel seçimlere alışık olan Türkiye, ilk defa ittifak kavramıyla tanıştı. Sürecin hem partililer tarafından sindirilmesi hem adaylar tarafından benimsenmesi hem de saha çalışmasının yapılması, belli güçlükleri de beraberinde getiriyor. Bu seçim süreci, bizim açımızdan ağır bir sınav. Hepimizin nefsini geri planda bırakarak ve ülke bekasını düşünerek çalışması gerekiyor. Biz Karasu’dan bir yarış olmasından yanaydık. Kendi adayımızla birlikte İshak Sarı ile demokratik bir şekilde yarışabileceğimizi biliyorduk.  Şu andan itibaren Cumhur İttifakı’nın kaptanlık pazı bandı İshak Sarı’ya geçmiştir. Karasu İlçe Teşkilatı, lider Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir. Hiçbir beklenti, çıkar ve pazarlık olmadan ittifak şartları doğrultusunda sizin yanınızda yer alacağız. Bazı çevrelerce tam idrak edilemez ve anlaşılamasa da, olayı şahıslara indirgense de herkesin kendi düşünce özgürlüğü vardır. Bugün Bahçeli tarafından verilen kararı da içine sindiremeyenler olmuştur, olacaktır da. İlçe ve il teşkilatımız, Cumhur İttifakı’na sahip çıkarak yerel seçimlerdeki mücadeleyi ittifak açısından görmekte ve bu bilinçle çalışmaktadır. İshak Sarı’ya, Cumhur İttifakı’nın temsilcisi olarak çıktığı yolda başarılar diliyorum”

 

Ya uyarsınız, ya da o çatı altında durmazsınız

 

Kara’dan sonra söz alan AK Parti Belediye Başkan Adayı İshak Sarı da, “İlçe başkanımız Münir Ali Kara’nın söylediklerine katılıyoruz. Takdir bu yönde olmuş ve genel merkez böyle uygun görmüştür. Siyaset hayatım boyunca gerginlik ve kutuplaştırmadan uzak durdum” dedi. “Bir parti çatısı altında siyaset yapıyorsak genel merkezin karar ve prensiplerine uygun davranmak ve kabullenmek zorundayız. Siyaset toplumla ve teşkilatla beraber yapılır, birlikte hareket edilir” diyen Sarı, konuşmasının,  “Genel merkezimizin tüm kararlarına bugüne kadar saygı duyduk. Ya bu kararlara uyarsınız, uymayacağınız taktirde o çatı altında duramazsınız. Bağımsız hareket eder ya da kenara çekilirsiniz. Toplumsal unsurlar gereği seçilen kişiye saygı duymak gereklidir. Şüpheniz olmasın ki, seçildiğimiz taktirde herkese eşit mesafede duracağımızın garantisini veriyorum. Bu süreçte ahlak ve doğruluk üzere yol almamızı Allah bize nasip etsin. Hep birlikte bu seçimi alacak güçteyiz. Alacağımıza da inanıyorum. Desteklerinizden ötürü teşekkürlerimizi sunuyorum” sözleriyle tamamladı.