Fındık döneminde Karasu’ya gelecek olan işçilerin çocuklarına yönelik olarak Karasu Kaymakamlığı ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz okulu programı uygulanacak. Çocuk işçiliğinin önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilecek olan program kapsamında, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve 15 yaşa kadar lise öğrencilerine yönelik yaz okulu düzenlenecek. Bu konuda muhtarların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir, Karasu Haberleri’ne program hakkında bilgi verdi.

 

Tarla yerine okula

 

“Ağustos ayı sonuna kadar göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarına yönelik eğitim programı uygulanacak. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili okullara yazılarımızı yazdık. Bu yazı neticesinde kurum müdürlerimiz, özellikle mahalle muhtarlarımızın desteğiyle sahaya inecek ve alan taraması yapacaklar” diyen Güldemir, “Alan taraması sonuçlarının, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine mevsimlik tarım işçisi çocuklarına yönelik bir eğitim programı uygulayacağız” şeklinde konuştu.

 

Üç merkez okul

 

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda bu öğrencilerimizin çalıştırılmaması yönünde uygulanacak olan eğitim programında, çocuklarımıza Kuzuluk Mahallesi, Paralı Mahallesi ve Resuller Mahallesi olmak üzere üç mahalle okulunu merkez belirleyerek bu okullarda eğitim verilecek” diyerek sözlerine devam eden Fikret Güldemir, “Mevsimlik tarım işçisi diye tabir edilen ve fındık döneminde ilçemize gelen işçilerin çocuklarına bu okullarda toplayarak, resim, müzik, beden eğitimi gibi etkinlik ile temel eğitimleri verilecek” ifadelerini kullandı.

 

Lise de dahil edilebilir

 

Alan tespiti yapılıp, eğitim programına dahil edilecek çocukların belirlendikten sonra anasınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki bu çocukları tarlaya değil eğlenceli hale getirilen bu yaz okullarına yönlendireceğini belirten Güldemir, “Taşıma ve yemek ihaleleri ise Karasu Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirildikten sonra derslerimiz başlayacak. Talep olursa 15 yaşa kadar lise eğitimi dersleri de verilebilecek” dedi.

 

Muhtarlardan destek bekleniyor

 

Yaklaşık 140 saat sürecek eğitim süresi için 29 Temmuz itibariyle başlandığını ve Cumartesi ile Pazar günleri de dahil olmak üzere Ağustos sonuna kadar derslerin devam edeceğini dile getiren Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir, sözlerini “Sadece ders ve faaliyetle sınırlı kalmayacak olan program dahilinde öğrencilerimizle pikniklere gidilecek, satranç, masa tenisi ve akıl oyunları gibi eğitimler de verilecek. Muhtarlarımıza bu konuda çok iş düşecek ve muhtarlarımızdan büyük destek bekliyoruz” diyerek tamamladı.

HABER: Esra Aydın