Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi hazırlık toplantısında İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, şube müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yavuz Selim Özdin, okul müdür ve müdür yardımcıları ile okul aile birliği başkanları da hazır bulundu. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte alınacak olan tedbirler, okulların genel durumu, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve genel eğitim konularının görüşüldüğü toplantıda, geçen yıla ait eğitim başarı durumu da masaya yatırıldı.

 

 

“Toplam 60 eğitim öğretim kurumumuzdan 11.642 öğrencimiz ile eğitime başlıyoruz. 712 öğretmenimiz bu yıl görev yapacak. Okul müdür ve müdür yardımcılarımız birlikte bu sayı yaklaşık 800 olmakta. 30 öğretmenimiz Karasu’dan gitmiş ve 190 öğretmenimiz ise ilçemize gelmiştir. Karasu’nun zorunlu hizmet bölgesi olarak kabule dilmesi bu sayıda artış olmasına neden oldu” diyen Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısı 28, ortaokullarda 20, ilkokullarda 24 ve okul öncesinde ise 25 civarı. Bizi asıl ilgilendiren rakamlar ise mezun olan öğrenci sayımız olan 870. 10 öğrencimiz fen lisesi, 11 öğrencimiz ise sosyal bilimler lisesine yerleşti. Spor lisesi güzel sanatlar lisesiyle birlikte bu yerleşme sayısı 32’ye yükseliyor. Bu rakamlar bize bir şey anlatıyor olmalı. Üniversiteye yerleşen öğrenci sayımız da hedeflerimizden uzak kalmakta. Bu hedefe eğitimcilerle birlikte hep beraber yürümeliyiz. Eğitimde başarı, tek parametreli bir iş değildir. Bu başarıda her birime görev düşmekte” şeklinde konuştu.

 

 

“Burada bulunmamızın asıl amacı, çocuklarımızın güvenli eğitim ortamında en iyi eğitimden yararlanmalarını sağlamaktır” diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Aziz Mercan, “İlçemizde, eğitim öğretim konusunda eksiklikleri ve hataları tespit edip gerekli önlemlerin alınması gerekir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olarak yetişmesinde eğitimin kalitesi son derece önem arz etmekte. Bu hususta okul denetimleri artırmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Eğitimin bir gönül işi olduğunu eğitimin kalitesinin artırılması için bütün eğitim paydaşlarının koordineli bir şekilde çalışarak, başarının sağlanması gerektiği, her okulun kendine bir hedef belirlemesi ve o hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmesi gerekir” dedi.

 

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Okullarımızda öğretimin yanı sıra çocuklarımıza vereceğimiz eğitim de son derece önemlidir” dedi. Turhan, öğrencilerin eğitim ortamlarının iyi olması için okul idarecilerinin ve öğretmenlerin yoğun çaba göstermesi gerektiğini, bizlere emanet edilmiş olan çocukların en sağlıklı koşullarda eğitim öğretimlerini sağlamak amacıyla özverili bir şekilde çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, son olarak da yeni dönemde tüm okulların bakım onarımı tamamlanarak eğitime hazır hale getirildiğini de belirtti.  Toplantıda okullarda uygulanacak olan faaliyetler ve gerçekleştirilecek olan çalışmalarla ilgili çeşitli kararlar alındı. Toplantı sonunda Kaymakam Mercan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, katılımcıların sorularını da yanıtladı.