Karasu Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 1.Oturumu Salı günü gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda ilk olarak komisyon üyeleri seçildi.

KOMİSYONLAR BELLİ OLDU

Çevre ve Sağlık Komisyonu’na AK Parti’den İsmet Yavuzyiğit, Nihat Erdoğan, Ayşe Deniz; MHP’den Hasan Hocaoğlu ve Yeniden Refah Partisi'nden Yılmaz Kaçmaz seçildi. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na AK Parti’den İsmail Karakaş, Muhammet Gençbay, Abdülkadir Şamlıoğlu; MHP’den Hakan Özmen ve Yeniden Refah’tan Yaren Kudu yer aldı. İmar Komisyonu’na ise AK Parti’den Semih Yaşar, Ömer Faruk Kaya, Abdullah Şahin; MHP’den Fatih Şentürk ve Yeniden Refah Partisi’nden Hakkı İskender seçildi.

Plan Bütçe Komisyonu’nda AK Parti’den Ayşe Deniz, Abdülkadir Şamlıoğlu, İsmet Yavuzyiğit; MHP’den Oktay Yazıcı ve Yeniden Refah’tan Metin Yıldırım’ın isimleri yer aldı. Tarım Komisyonu’na AK Parti’den Zekeriya Durmaz, Nesrin Basmacı, Hüdaver Ağun; MHP’den Hasan Hocaoğlu ve Yeniden Refah’tan Adnan Yılmaz seçildi. Hukuk Komisyonu’nda ise AK Parti’den Ömer Faruk Kaya, Hüdaver Ağun, Nihat Erdoğan; MHP’den Hakan Özmen ve Yeniden Refah’tan Mustafa Çalık’ın isimleri yer aldı.

AÇIK OYLAMA YAPILDI

Komisyon seçiminin ardından Marmara Belediyeler Birliği Temsilciliği seçimi yapıldı. AK Parti’den aday olan asil üye Nihat Erdoğan ve yedek üye Zekeriya Durmaz 12 oyla temsilciliğe seçildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Temsilciliğine ise AK Parti’den asil üye Abdülkadir Şamlıoğlu ve yedek üye İsmet Yavuzyiğit 12 oyla seçildi. Karasu OSB Müteşebbis heyeti oylamasında ise AK Parti ve MHP arasında oy eşitliği yaşandı. AK Parti’den İshak Sarı, İsmet Yavuzyiğit asil, Abdullah Şahin ve Ayşe Deniz yedek olarak listede yer aldı. MHP’den ise Oktay Yazıcı ve Hakan Özmen asil, Fatih Şentürk ve Hasan Hocaoğlu yedek olarak seçime girdi. 12 – 12 sonuçlanan oylama Başkan İshak Sarı’nın oylamasıyla 13-12 oldu ve Müteşebbis Heyeti’nde AK Parti isimleri yer aldı. Fatih Şentürk’ün ise kendi grubuna oy kullanmaması dikkat çekti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 7851

N V T 7858

N V T 7867