Konuşmasına Resuller Mahallesi’nin şehidi Serkan Sağır’a rahmet dileyerek başlayan Eminoğlu, “Karasu’nun kaderini belirlemeye sadece 10 gün kaldı. Adayımızı biz seçtik, birileri tayin etmedi. Karasu’nun kaderini ise biz tayin edeceğiz. Birileri tayin edemeyecek. Başkalarının bize dayattığı adayı seçmek zorunda kalmayacağız, biz gönülden Mehmet İspiroğlu’nu seçeceğiz. Bu duyguyu da onlar ne yazık ki bilemez” dedi. Cumhur İttifakı adayı Sarı’ya seslenen Hasan Eminoğlu, “Kürsüye kendin çıkıp da bir türlü konuşamıyorsun. Yanında hep başkaları, sürekli vekiller büyükşehir adayı var. Neden mi? Ismarlama başkan olunca böyle oluyor işte. Tek başına çıkıp konuş da bakalım Karasu senin hangi sözüne oyunu verecek? Ama o yanındakiler de seni başkan seçtirmeye yetmeyecek. Biz kendimize güveniyoruz, siz onlara güveniyorsunuz. Yine söylüyorum, biz tek siz hepiniz, hodri meydan İshak Sarı” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanımıza sevgimizi de icra edecek

 

“24 Haziran seçimlerinde ben Cumhur İttifakı’na oy toplarken, diğer iki ilçe başkanı ortada yoktu. Ama o genel seçimdi ve beka sorunu o zaman yerinde bir sorundu. Şimdi birileri, bizden çok Cumhur İttifakı aşığı oluverdi. Yerel seçimlerde, gelmiş Karasu’da beka masalı anlatılıyor. Siz istemeseniz de biz Cumhurbaşkanı’mızı seviyoruz. Elinde olsa O’na olan sevgimizi de icra edecek” diyen BBP İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, konuşmasını “Hastanemiz boşaldı. Şu anda bir doktorumuz Yenikent’te, diğeri Hendek’te. Ama kadroları burada. Sen ilçe başkanı değil misin? Yedi senedir Karasu için ne yaptın? Karasu’nun hangi sorunu için kılını kıpırdattın? İlçe başkanı, bir belediye başkanından daha etkili ve yetkilidir. Hem de iktidar ilçe başkanıysan. Alırsın belediye başkanını arabaya, gidersin Ankara’ya ne eksik varsa masaya vurur alır, gelirsin. Ama sende bu kabiliyet, bu çap, bu niyet nerede? Olur mu, sen yaparsın da İspiroğlu yaptı olur, prim yapar, derdin bu değil mi? Derdin Karasu’ya fayda sağlamak değil” ifadeleriyle tamamladı.

 

 

Bu özelliklerin hangisi onda?

 

Eminoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, sözlerine “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bahsettiği gönül belediyeciliği kriterlerinin hiçbiri bu adamda yok. Cumhurbaşkanı’mız bu adamı tanısa aday yapar mıydı? İyi günde de kötü günde de yanınızda oldum. Bu adam ne zaman hangi cemiyetinize katıldı? Katılır mı bay kibir? Alçak gönüllülük, mütevazilik, güler yüz, tatlı dil, fakir fukarayı korumak onda mı var, ben de mi size soruyorum” diyerek başladı. “Anketler yaptırıyorlar, sonra kendilerine göre açıklıyorlar: birinci AK Parti, ikinci CHP, üçüncü İspiroğlu çıktı diye. Ben parti miyim? Ben vatandaşım?” diyen İspiroğlu, “Benden bu kadar korkmasınlar. Biliyorlar halk arkamda, büyük Karasu halkının desteği benimle, şimdi tutuşuyorlar. Genel seçim havasıyla transferlerle, adam getirmeyle Karasu halkını ikna etmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. 31 Mart’ta göreceğiz senin düzmece anketlerin mi doğru, halkın gönlündeki anket mi doğru” şeklinde konuştu.

 

İktidarın gölgesinden çık da boyunu görelim

 

Hakkımda diyorlar ki, iktidar belediyesindeyken hizmet yapamadı, Büyük Birlik’le mi yapacakmışım diye. Yapacağım elbette, bize engel olan sen olmazsan, elimizi kolumuzu icralarla bağlayan sen olmazsan, her işimize takoz koyan sen olmazsan, daha ilk günden bizi yalnız bırakan sen olmazsan, hizmetin alasını yapacağım. Büyük Karasu halkının gönlüne de mi icra koyacaksın? Bana olan desteklerine de mi engel olacaksın? Hele sen iktidar partisinin gölgesinden çık da bakayım boyunu görelim. Sen değil hizmet yapmayı, sokağa çıkamazsın o gölgeden ayrılırsan” diyerek Sarı’ya yüklenen Mehmet İspiroğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Beni şikayet üzerine şikayet ettin. Üç ayda bir müfettiş geldi. Ne çıktı? Hiçbir şey. Bir şey bulsalar beni o koltukta tutarlar mı? Yaptığınız tek şey, fareyi çekip sosyal medyaya atmak. Onu da benden biliyorlar. Bu kadar küçülmeyin ayıp! Elinizden geleni ardınıza koymayın, benim ve 25 arkadaşımın, büyük Karasu halkının hizmetkarı olmasına engel olamayacaksınız