Pazartesi günü Karasu’ya gelen bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, ilk ziyaret programını saat 11:00’da MHP İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirdi. MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, ilçe yönetimi ve kadın kolları tarafından karşılanan Yüce’ye, AK Parti İlçe Teşkilatı, AK Parti Belediye Başkan Adayı İshak Sarı ve AK Parti ilçe kadın kolları da eşlik etti. Ziyarette ilk olarak MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara yaptı. “AK Parti İlçe Teşkilatı’yla sıkı ilişkiler içerisindeyiz. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ilk provasını beraber gerçekleştirdik” diyerek başlayan Kara, “O zaman gerçekleştirmiş olduğumuz provayı şimdi masaya dökmemiz gerekti. Eşi benzeri olmayan ve Cumhuriyet tarihinde daha önce yaşanmamış bir ittifak süreciyle beraber seçime giriyoruz. Bu süreç, seçmenler kadar idareciler açısından da kolay kabullenilebilir ve yürütülebilir bir süreç değil. Ancak, nefsi mücadelenin gerisinde kalırsak ve ben değil, biz felsefesiyle hareket edersek, yani Milliyetçi Hareket Partisi diliyle söylemek gerekirse ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ dersek bu süreci daha kolay atlatabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sarı, ağır mesuliyet altında

 

Sözlerine, “Milliyetçi Hareket Partisi camiası olarak nefsini geri planda tutan, öncelikle devlet sorunlarını, ciddiyetini ve mesuliyetini üstlenen bir yapı içerisinde olduğumuz için bizim açımızdan bu süreci yürütmenin çok zor olacağını düşünmüyorum. Kendi partililerimiz de bizimle beraber yol yürüyen arkadaşlarımız da aşağı yukarı böyle düşünüyor. Çünkü belediye başkanlığını kazanmamız durumunda bizden sadece bir kişi belediye başkanı olmuş olacak. Ancak belediye başkanlığında ülkücü görüş hüküm sürmüş olacak. Sizin de bu hassasiyette olacağınızı düşünüyorum. İshak Sarı, gerçekten çok ağır bir mesuliyetin altına girdi. Çünkü hali hazırda 25 belediye meclis üyesinin 25’i de Cumhur İttifakı’nda. Bir belediye başkanı kazanılmış ve yüzde 90 civarında bir oy alınmış durumda. Biz bu oy oranını yüzde 91-92’ye nasıl çıkarırız diye hesap yapmak zorundayız” diyerek devam eden MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

Büyükşehir’i üst lige taşıyacak

 

“Dolayısıyla bizim mesuliyetimiz diğer ilçelere göre belki biraz daha ağır olabilir. Ancak, bunu başarabilecek güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Ekrem Yüce, gerçekten çok başarılı işlere imza atmış ve batma aşamasına geçmiş Çaykur’u tekrar hayata kazandırmış ve Türkiye’nin en önemli markaları haline getirmiş bir isim. Dolayısıyla hali hazırda durumu orta olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni de üst lige taşıyacağına olan inancımız yüksek. Biliyorsunuz ki Sakarya ikiye ayrılmış durumda. Sizin Güney bölgesinden olmanızdan dolayı Karasu’ya pozitif ayrımcılık uygulayacağınızı düşünüyoruz. Karasu Belediyesi ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde ve bu noktada da gerçekten sizin başında bulunacağınızı ümit ettiğimiz ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi anlamda destek görmek zorundayız. Sizin bize pozitif ayrımcılık yapacağınızı düşünüyoruz. Görevinizde başarılar dileriz”

 

İki partiyiz ama biriz

 

Kara’nın sözlerinin ardından konuşan AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce ise “Bizde dil, din ve ırk birliği vardır. Hepimiz bu felsefe doğrultusunda bugüne kadar mücadelemizi sürdürdük. Biz iki partiyiz ama tek çatı altında biriz. Bakışımız, vizyonumuz, misyonumuz bir. Şartlar ne olursa olsun bu seçimlerde hem ülkemize hem de dünyaya birlikteliğin, ittifakın, kardeşliğin nasıl olduğunu ve birlikte yürümenin katkılarının ne olduğunu dünyaya ilan ettik. Konu vatan olunca geri kalan teferruat denildi ve tek çatı altında yürüyüşe devam edildi. Hepimiz kazandık. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözü burada tecelli ediyor. Daha büyük, güzel ve daha yeni bir Türkiye’yi birlikte kurmak adına yola çıktık. Mevlam 31 Mart seçimlerinde yeniden şahlanan bir Türkiye’yi bize nasip etsin. Karasu’ya ve Sakarya’ya hep birlikte hizmet edeceğiz. Sen, ben yok. Kardeşliğimizin devam etmesini, bereket getirmesini ve dostluğumuzu, gücümüzü hem ülkede hem de dünyada haykırmamız nasip olsun” şeklinde konuştu. Yüce ve beraberindekiler, MHP ziyaretinin ardından ilçedeki programlarına devam etmek için parti binasından ayrıldı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: